Избраният за помощ на Украйна вариант ще е класифицирана информация.

...
Избраният за помощ на Украйна вариант ще е класифицирана информация.
Коментари Харесай

Вече готов списъкът с въоръжение, което България трябва да предостави на Украйна

Избраният за помощ на Украйна вид ще е класифицирана информация. Но решението би трябвало да мине през държавното управление и Народното събрание.

Според Тодор Тагарев – боен специалист и някогашен длъжностен защитителен министър, България към този момент има процедура със съглашения за военна помощ за силите за сигурност на Афганистан.

 

" И единствено по едно от тях ние сме изпратили стотици тонове помощ с леко въоръжение и муниции за леко въоръжение, минохвъргачки, такива неща. Но с такива тонове, без да има парламентарно решение, без да има парламентарен напън. "

А решенията министерството на защитата е вземало единствено.

 

Още през февруари военните пък са имали подготвеност да кажат какво могат да дадат на Украйна. Но към това време действаше решението единствено за военно-техническа помощ.

До момента се знае, че пратката ще пътува за Украйна с " над 9 от огромните " самолети американски Боинг С-17. По думите на украинския дипломат у нас Виталий Москаленко описът е дълъг и сериозен. Това са артилерийските оръдия, средства за защита, снаряди и боеприпаси.

 

България няма по какъв начин да даде комплексите C-300 поради потребностите за защита на стратегически обекти у нас.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР