Избраният за нов български главен прокурор Иван Гешев беше изслушан

...
Избраният за нов български главен прокурор Иван Гешев беше изслушан
Коментари Харесай

Иван Гешев: Пред ЕП показахме някои лоши черти

Избраният за нов български основен прокурор Иван Гешев беше изслушан от евродепутатите в Брюксел и разгласи, че страната ни ще си сътрудничи Европейската прокуратура.

Общ антикорупционен механизъм ще оказва помощ на новата Европейска прокуратура.

„ Няма да можем да понижим измамите единствено с следствия и присъди. Трябва да има и превантивна активност. Така че непряката роля на Европейската прокуратура е да показва разбор на методите на идентифициране за спиране на сходните случаи за в бъдеще”, съобщи Лаура Кьовеши.
Борбата с корупцията: Лаура Кьовеши и Иван Гешев вземат участие в чуване в Екологичен потенциал Евроинституциите работят за обща тактика против корупцията
„ Най-ефективен измежду употребяваните принадлежности съгласно мен е директният контакт сред правоприлагащите правоохранителните органи и в, и отвън ЕС”, сподели от своя страна Гешев.

Кьовеши напусна залата преди изявлението на Иван Гешев. Евродепутати попитаха определения за нов основен прокурор у нас за настоящи проблеми – измежду тях и „ Апартаментгейт”.

Според Гешев в изявленията им има българска връзка и вътрешнополитически ползи: „ Съжалявам, че пред Европарламента показахме някои неприятни черти. Тези неприятни черти едната от тях е онагледена с вица по какъв начин единствено към казана с българите нямало защита, тъй като в случай че някой тръгне да излиза от катрана, различен го хваща и го връща”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР