Избраният за 46-и президент на Съединените американски щати демократ Джо

...
Избраният за 46-и президент на Съединените американски щати демократ Джо
Коментари Харесай

Джо Байдън произнесе първата си реч като победител

Избраният за 46-и президент на Съединените американски щати демократ Джо Байдън произнесе първата си тирада като победител от президентските избори. В Уилмингтън, Делауер, пред свои последователи той съобщи:

"Обещавам да бъда президент, който се стреми не да разделя, а да сплотява, който не вижда сини щати и червени щати, а вижда единствено Съединени щати. Аз се стремях да получа този пост, с цел да възстановя душата на Америка, с цел да възстановя гръбнака на тази нация - междинната класа, и да направя Америка още веднъж уважавана по целия свят ".

Байдън дефинира успеха си над сегашния държавен глава Доналд Тръмп като "убедителна ". Като означи разочарованието на поддръжниците на Тръмп, той добави: "Те не са наши врагове. Те са американци ". Байдън акцентира, че американският народ желае демократите и републиканците са си сътрудничат.

Джо Байдън разгласи също, че още в понеделник ще дефинира група от изтъкнати учени, които да са част от екипа му за битка против ковид. Коментатори дефинират това изявлене като знак, че новоизбраният президент има намерение през цялото време да съобщи като собствен приоритет оправянето с пандемията.

Преди Байдън приказва новоизбраната за вицепрезидент Камала Харис, която ще стане дамата заемаща най-голям сан в американската история. Тя съобщи, че гласоподавателите са донесли "нов ден за Америка. "

Съобщението за изборната победа на Байдън беше съпроводено с всеобщи празненства в столицата Вашингтон и в други градове като Филаделфия и Ню Йорк. В други градове пък последователи на сегашния държавен глава Доналд Тръмп демонстрираха под възгласи, че демократите са направили изборни измами, отбелязва ДПА.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР