Избраният в петък нов игумен на Бачковския манастир архимандрит Самуил

...
Избраният в петък нов игумен на Бачковския манастир архимандрит Самуил
Коментари Харесай

Днес в длъжност встъпва новият игумен на Бачковския манастир


Избраният в петък нов свещеник на Бачковския манастир архимандрит Самуил встъпва в служба през днешния ден. Въдворяването му, както би трябвало да се каже по канон, ще извърши основният секретар на Светия синод Мелнишкият свещеник Герасим, оповестява " Марица ". Това ще се случи в края на неделната работа в храма в наличието на досегашния свещеник архимандрит Симон. Изненадващата промяна беше осъществена на 15 декември, като в известието на синода за рокадата нямаше никакви претекстове. Светият синод със свое решение от петък смени игумена на Бачковския манастир.



Досегашният - Негово Високопреподобие архимандрит Симон отива в Русенската епархия. На негово място еназначен архимандрит Самуил, който идва от Видинската епархия.   Досегашният свещеник на Бачковската обител архимандрит Симон приема с смирение новото си предопределение. " Ние сме монаси, дали сме клетви за смирение, тъй че всяко едно решение на Светия синод за нас е смирение и ние сме длъжни да го осъществим ", съобщи пред БНТ той.  

Дядо Симон обаче не крие и огорчението си. " Правена е проверка в този момент не мога да кажа дали вследствие на проверката или нещо друго, не са открити някакви злоупотреби по този начин, че не мога да кажа на кое се дължи, просто факт е че Светия синод е решил, че може би ще съм по-полезен в Русе, където отивам ", добавя той.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР