Избраният президент на САЩ Джо Байдън вече е получил достатъчно

...
Избраният президент на САЩ Джо Байдън вече е получил достатъчно
Коментари Харесай

Джо Байдън официално е новият президент на САЩ

Избраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън към този момент е получил задоволително електорални гласове, с цел да обезпечи президентството, което е значим стадий, който той реализира, откакто гласоподавателите от Калифорния му присъдиха всичките 55 гласа на щатските избори на тяхната среща в понеделник в Сакраменто, оповестява Си Ен Ен.
Си Ен Ен предвижда преди пет седмици, че Байдън ще завоюва Белия дом, само че успеха му беше официализирана в понеделник, откакто президентските гласоподаватели се събраха в щатските институции в цялата страна като част от конституционния развой за публично избиране на президент.
Това развиване е пагубен удар по противоречивите и невиждани опити на президента Доналд Тръмп да блокира успеха от Избирателната гилдия на Байдън, като заведе спонтанни каузи и притисне законодателите в оспорваните щати да лишават милиони законни гласове.
В Калифорния Байдън завоюва повече от 63% от гласовете в целия щат, до момента в който Тръмп завоюва към 34%.
Демократите печелят електоралните гласове във Калифорния във всеки цикъл от 1992 година Държавата гласоподава републикански на предходните шест президентски избори.
Срещата на гласоподавателите е идната значима стъпка в процеса на Изборната гилдия за одобряване на резултатите от общите избори. По закон гласоподавателите би трябвало да гласоподават за президент и вицепрезидент в първия понеделник след втората сряда на декември, която тази година е 14 декември. Необходими са 270 електорални гласа от 538, които са разполагаем, с цел да станете президент.
След привършване бюлетините ще бъдат изпратени до Вашингтон, където ще бъдат преброени от Конгреса на 6 януари. Когато това се случи, Байдън ще встъпи в служба като 46-и президент на Съединени американски щати на 20 януари по обяд.
Гласуването в изборната гилдия е процедурна стъпка, която нормално остава незабелязана. Тази година обаче тя закупи голямо значение, защото президентът Тръмп продължава да нападна изборните резултати.
Байдън ще изиска от страната да "обърне страницата " след гласуването в Избирателната гилдия.
Избраният президент Джо Байдън ще увери, че е време да „ обърнете страницата, да се обедините, да излекувате " в речта си, която ще изнесе този понеделник вечерта, откакто Избирателната гилдия разгласи успеха си над президента Доналд Тръмп, съгласно фрагменти от мнения, готови от преходния екип на Байдън.
„ В тази борба за душата на Америка демокрацията надви ", ще каже Байдън, съгласно фрагментите. «Ние, хората, гласуваме. Вярата се пазеше в нашите институции. Целостта на нашия избор остава непокътната. Така че в този момент е моментът да обърнете страницата. Присъедини се към нас. Лекува ".
Очаква се Байдън да приказва в 19:30 /местно време/ часа в Маями този понеделник от родния си град Уилмингтън, Делауеър.
Избраният президент има намерение да изложи работата, която ще бъде от първостепенно значение през първите дни на ръководството му. Това е борбата против пандемията на ковид, в това число разпространяването на ваксини и забавянето на разпространяването му, когато тези ваксини станат налични. Също по този начин възобновяване на стопанска система, наранена от пандемията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР