Избраният от правителството вариант за изграждането на автомагистрала Струма през

...
Избраният от правителството вариант за изграждането на автомагистрала Струма през
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Решението на кабинета за трасето на "Струма" през Кресна ще го превърне в месомелачка

Избраният от държавното управление вид за построяването на автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле, ще докара до това, което се случи със предпазената зона " Калиакра " - наказания от страна на Европейската комисия. Това разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия екологът Андрей Ковачев. Този вид планува в посока Гърция трасето да минава по съществуващия път през дефилето, а в противоположната посока да е изнесен над дефилето.

В понеделник, 11 септември жителите на Кресна и Симитли ще могат да вземат участие в публично разискване на пет разновидността на трасето.

Избраният от държавното управление вид, който всички пазят, е безусловно неправилен и ще докара до загуба на европейски пари и ще получим наказания, разгласи той. Според него такова решение опонира на европейските условия, тъй като унищожава природата. Освен това щяло да трансформира трасето в " същинска месомелачка ".

Екологът уточни, че главната причина за тежките произшествия сега в дефилето са поради погрешно изпреварване, за което нито пътната организация, нито полицията са взели някакви ограничения - като да вземем за пример да се сложат камери и да има екип на полицията в самото дефиле. Ковачев добави и че разновидността за трасе, който предлага държавното управление заплашва както хората, отишли на рафтинг в региона, тъй като те ще би трябвало излизайки от реката да се окажат в скоростната лента на автомагистрала, по този начин и локалните, които се придвижват с постепенно преносим превоз.

Мирослав Мазнев от Камарата на строителите в България укори еколога, че предлага вид, който минимум щади природата в региона и че приказва по клюки.

Той още веднъж отбрани тезата на камарата, която се застъпва за разновидността на държавното управление и напомни причините за избора му, изтъквани неколкократно от страна на кабинета - че може да стартира най-бързо и няма да се изгубят европейски средства поради закъснение и че е механически най-състоятелен този вид. Освен това съгласно отчета за Оценка на въздействието върху околната среда такова щадяло най-вече природата в региона.

В поддръжка на държавния вид се изрекоха и представителят на " Зелен превоз " Веселин Грозданов и Владимир Тодоров – ръководител на Асоциацията на потърпевшите при произшествия. Кметът на Кресна Николай Георгиев уточни, че през седмицата общинският съвет също е подкрепил разновидността на държавното управление като най-бърз, най-щадящ природата и най-евтин.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Региони (7364)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР