Избраните изпълнители на първите два от общо трите участъка на

...
Избраните изпълнители на първите два от общо трите участъка на
Коментари Харесай

РС Македония: Скоро ще започне работа по жп линията за България

Избраните реализатори на първите два от общо трите сектора на железопътната линия , която би трябвало да свързва Република Северна Македония с България - Куманово-Беляковце и Беляковце - Крива Паланка , към този момент активизират експертните си екипи и техника, с цел да стартира работа на терен, сподели министърът на превоза и известията на Република Северна Македония Благой Бочварски по време на посещаване в Струмица.

„ Обявихме, че тази есен ще бъдем на място при започване на работата по най-мащабния инфраструктурен план в железопътната инфраструктура от оповестяването на независимостта на Северна Македония до през днешния ден, инвестиция от над 200 милиона евро за свързване на (Република Северна) Македония с България. Проектът е значим поради кулоар 8, който е от изключително значение за бизнеса, по този начин ще помогнем на компаниите, които да имат опция за транспорт на тежки товари ”, сподели Бочварски.

В края на юли тази година " Македонски Железници Инфраструктура " подписа съглашение с австрийската компания " Щрабаг ", която би трябвало да приключи работата по реконструкцията и завършването на първия сектор от трасето, както и с турската " Гюлермак " за цялостното създаване на втория сектор.

До края на годината годината би трябвало да бъде разгласен търг за избор на реализатор за третия сектор от Крива паланка до границата с България, напомнят медиите в Северна Македония.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР