Избран е изпълнител на поръчката за неотложните аварийно -възстановителни и

...
Избран е изпълнител на поръчката за неотложните аварийно -възстановителни и
Коментари Харесай

Започва ремонт на пътя за хижа „Беласица“

Избран е реализатор на поръчката за неотложните спешно -възстановителни и укрепителни действия на пътя от град Петрич до хижа „ Беласица “. Това е компанията „ Монолит – 21 Андонов и Захов “ ООД, която единствена е подала документи за присъединяване в публичната поръчка.

След бедствието в общината през месец декември по пътя за хижа „ Беласица “ се образуваха осем рискови свлачища на земни маси и скали, които го вършат рисков за прилагане. При първичната инспекция за положението на пътя от гр. Петрич за х. „ Беласица “ е открито, че с изключение на свлачища, има проваляне тук-там, както и разрушена пътна настилка.

На място при започване на годината бяха и представители на Междуведомствената комисия към Министерски съвет, които също направиха оглед, а Община Петрич извърши всички заложени условия по подготовка на документите и списък на провалите. Беше утвърдено отчасти настояването за нужната финансова помощ за превъзмогване на последствията и възобновяване на изумената инфраструктура. Така ще стартират ремонтни действия на пътя за хижа „ Беласица “, които ще се извършат с отпуснатите целево от Междуведомствената комисия към Министерски съвет средства в размер на 600 000 лв..

Това са към половината от общо нужните средства за изцяло довеждане докрай на компрометираните сектори по този планински път.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР