Избрали сте си сайт за запознанства, направили сте си профил

...
Избрали сте си сайт за запознанства, направили сте си профил
Коментари Харесай

Когато заговаряте някого в сайт за запознанства

Избрали сте си уебсайт за запознанства, създали сте си профил със фотосите, на които изглеждате най-добре, и така нататък Следващата стъпка е да си седите и да чакате някой да ви заприказва, или самодейно да започнете да изпращате известия на евентуални бъдещи сътрудници.

Със сигурност едно от нещата, които ще желаете да знаете е какъв вид първи известия е най-вероятно да получат отговор. Трябва ли да бъде шеговито, да съдържа обстоятелства или просто да се визиите? Колко да кажете за себе си?

Ето три съвета, които усилват вероятността за отговор:

1. Обърнете внимание на това, което получателят е споделил за себе си в описанието, с цел да покажете, че този човек в действителност ви интересува.

2. Недейте просто да съобщавате. Задайте въпрос. Въпросът разрешава другият да отговори, което по-трудно се получава с елементарното изказване. Използвайте името на получателя – по-приятелско е.

3. Бъдете почтени. Знаем, че е елементарно да получите позитивен отзвук, когато кажете, че имате ползи, сходни на неговите, само че няма никакъв смисъл да казвате, че обичате да колекционирате салфетки, в случай че това просто не ви интересува.

Науката:

Проучване от 2011 година, изследва какъв вид първи известия е най-вероятно да получат отговор. Учените вършат упорит разбор на 167 276 известия, изпратени от 3657 консуматори. Резултатите сочат, че вероятността за отговор зависи от няколко фактора:

- по-рядка приложимост на местоимението „ аз “
- по-рядка приложимост на думи, свързани с развлечения от вида на „ филм “
- по-честа приложимост на думата „ ти “
- по-честа приложимост на думата „ връзка “ и „ потребен “

Eтикетът:

В връзката лице в лице, е жестоко да ти зададат въпрос и да не отговориш, само че в света на запознанствата по интернет, не е извънредно известията да остават без отговор. И това не се счита за обидно. Дори релативно безлични отговори като „ не, благодаря “, са допустими. Някои хора, които употребяват уеб сайтове за запознанства, не ревизират известията си толкоз постоянно, други в това време намират някого и престават да ревизират уеб страницата, въпреки че профилът им още стои там. Затова, в случай че не получите отговор, не го приемайте персонално, а просто пишете на някой различен.

По материал на Psychology Today

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР