Избрали сме изключително тежък момент да говорим за права на

...
Избрали сме изключително тежък момент да говорим за права на
Коментари Харесай

Властта на гражданите: Има ли рискове за правата на децата у нас

Избрали сме извънредно тежък миг да приказваме за права на децата. Светът осъмна с новината за хиляди убити в болница в Газа, главно дами и деца.

През това време, стотици фамилии се молят да бъдат събрани с отвлечените си от Хамас деца. Големите филантропични организации приканват за завършек на ударите над цивилни и протекция за най-уязвимите. Но надалеч не се вижда такава вероятност.

Тревожната статистика сочи, че всяко второ дете в България е претърпяло някаква форма на принуждение до 18-годишна възраст. Всяко трето декларира, че се усеща в заплаха в дома, в учебно заведение или в общността. Всяко седмо оповестява, че е било жертва на онлайн тормоз. Повече от една трета от децата с увреждане са претърпяли физическо принуждение.

Данните демонстрират, че през 2022 година са разпознати 756 случаи на домашно принуждение в България. В 542 случая от тях потърпевшите са деца. УНИЦЕФ работи за предварителна защита на насилието и закрилата на децата, жертви на принуждение и техните родители. Организацията основава центрове „ Зона ЗаКрила “ в огромните регионални градове.

Предаването " Властта на жителите " се осъществя в границите на план „ Какво можем дружно “, финансиран от Фонд Активни жители България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за наличието на оповестените епизоди се носи от Фондация Дарик и Фондация „ Четиридесет и две “ и при никакви условия не може да се приема, че те отразяват формалното мнение на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни жители България.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР