Избраха и шеф на разузнаванетоОтказват се от поста президент на

...
Избраха и шеф на разузнаванетоОтказват се от поста президент на
Коментари Харесай

Талибаните обявиха първите си министри

Избраха и началник на разузнаването
Отказват се от поста президент на Афганистан

Г-7 обсъджат удължение на евакуацията

Талибаните оповестиха първите си назначения за министри, въпреки и краткотрайно изпълняващи длъжността, в бъдещото ръководство на Афганистан, съобщи Ройтерс.

Според организацията за и. д. министър на финансите е назначен Гул Ага, за и. д. министър на вътрешните работи - Садр Ибрахим. За началник на разузнаването е избран Наджибула. Губернатор на Кабул пък става Хамдула Номани.

Талибаните имат намерение да образува 12-членен съвет за ръководство на Афганистан, в който ще влизат и членове на предходното държавно управление, писа по-рано през днешния ден сп. “Форин полиси”. Според изданието бунтовниците не желаят да възвръщат поста президент или да издигат какъвто и да било различен едноличен водач.

Междувременно представител на талибаните съобщи, че Съединени американски щати не трябва “да предизвикват афганистанския просветен елит”, в това число лекари и инженери, да изоставен страната. Забихула Муджахид добави, че към този момент талибаните няма да разрешат на афганистанските жители да напущат летището на Кабул, съобщи Ройтерс.

Изказването му идва на фона на продължаващия повече от седмица безпорядък на аерогарата в афганистанската столица, през която хиляди се пробват за избягат от страната, откакто талибаните превзеха властта.

Говорителят повтори, че датата, до която западният боен личен състав би трябвало да напусне страната - 31-ви август, не предстои на договаряния.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР