Изборният процес протича нормално, без инциденти до момента, съобщават от

...
Изборният процес протича нормално, без инциденти до момента, съобщават от
Коментари Харесай

Над 2800 предупредителни протоколи са съставени в Пловдив за изборите


Изборният развой протича обикновено, без произшествия досега, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. Криминогенната конюнктура в страната е спокойна. За застраховане на публичния ред, сигурността и законосъобразността преди и по време на изборния ден в защитата на изборните секции в страната (в това число и подвижни) вземат участие близо 16 000 чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Български персонални документи

Общо за интервала от 16 ноември до 14 часа на 21 ноември са издадени 540 удостоверения.

Гранична полиция

Оперативната конюнктура в зоната на отговорност на ГДГП е естествена. Създадена е организация по места за обезпечаване естественото действие на Граничен контролно-пропусквателен пункт, както и граничното наблюдаване в уязвимите сектори. Граничните инспекции се реализират навреме. Пропускателната активност през граничните пунктове се реализира при естествена активност на пътникопотока.

Пожарна сигурност

На територията на страната няма катастрофи от компетентността на органите за ПБЗН, свързани с произвеждането на изборите.

Сигнали

От 14 октомври до през днешния ден са получени общо 1191 сигнала за нарушение на изборното законодателство и политическите права на жителите.

Преобладаващата част от сигналите (889) са свързани с пазаруване на гласове в интерес на политически партии и обединения, 76 – за непозволена пропаганда, 19 – за корпоративен избор, 3 – за заличаване на имущество и други

Съставени са 8932 предупредителни протокола по член 65 от ЗМВР, от тях 2882 са от ОДМВР Пловдив, Бургас – 1090, Благоевград – 760, Столична дирекция на вътрешните работи – 670 и други

Досъдебни производства

Образувани са общо 187 Директива за птиците , от които 155 - срещу политическите права на жителите – член 167-169 г от Наказателен кодекс. Най-много са те в ОДМВР Бургас – 29, Монтана – 14, Смолян, Сливен, Видин и Хасково – по 10.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР