Изборният извънреден конгрес на Българския футболен съюз се провежда днес,

...
Изборният извънреден конгрес на Българския футболен съюз се провежда днес,
Коментари Харесай

Конгреса на БФС се провежда при засилено полицейско присъствие – НА ЖИВО

Изборният ексклузивен конгрес на Българския футболен съюз се организира през днешния ден, 15 март, в столичния хотел „ Маринела “. Пред него има засилено полицейско наличие и делегатите минават през щателни инспекции.

Конгресът стартира с едноминутно безмълвие в памет на патриарх Неофит. След това бяха почетени и умрелите футболни деятели в последните месеци. След това Борислав Михайлов разгласи Конгреса за открит.

„ Боли ме от това, че усърдната работа, следването на тактиката малко по малко, осъществяването и преизпълнението на поставените цели и задания, напъните на БФС под мое управление да постави основите на положително и ярко бъдеще, всичко това бе зачеркнато по нападателен, безсрамен и вулгарен метод “, разгласи Михайлов, която не изглеждаше в положително здравословно положение.

Завърши регистрацията на делегатите, които са 463-ма, а самият Конгрес стартира в 10:40 часа. Първи от претендентите за поста на Борислав Михайлов, чиято оставка би трябвало да бъде призната през днешния ден, дойде Петьо Костадинов. След това пристигнаха Стилиян Петров и Мартин Петров, както и Михаил Касабов. Наско Сираков отхвърли да приказва пред медиите пред хотела, като беше сбит, че Левски през днешния ден щял да гласоподава за Левски.

Конгресът ще премине в следния дневен ред:

1. Отчет за осъществяването на Програма на БФС за развиването на футбола за 2022 и 2023 година

2. Финансов доклад за 2022 и 2023 година

3. Разглеждане на тъжби до Общото заседание.

4. Гласуване на подадена оставка от Президента на БФС.

5. Освобождаване на членовете на Изпълнителния комитет на БФС.

6. Избор на Президент на Сдружение „ Български футболен съюз “.

7. Избор на членове на Изпълнителния комитет на Сдружение „ Български футболен съюз “.

Президентът Михайлов дойде финален в залата в хотел „ Маринела “. Близки до него оповестиха, че е болен в последните дни и идва в залата само, с цел да открие събранието и да прочете отчета на Изпълкома в последните две години.

Стилиян Петров, съобщи, че не вижда нищо неприятно в фотографията си с някогашния министър председател Бойко Борисов. Той я разгласява в своята страница в обществените мрежи ден преди Конгреса на БФС за избор на нов президент. Петров е част от щаба на един от любимците за поста – Димитър Бербатов.

„ Аз стоя с лицето си пред всички вас. Не укривам неща. Това, че имаш другари и играеш футбол, имаш разнообразни взаимоотношения, това не значи безусловно нищо. Аз съм подобен човек “, съобщи Стилиян.

Бербатов пък съобщи, че влиза на Конгреса с чувството за победа. Голмайсторът на националния ни тим за всички времена вярвал, че футболната общественост желае ново начало и се надява то да бъде сложено през днешния ден.

„ Докарахме борбата до днешния ден и съм извънредно горделив и удовлетворен от екипа. Затова споделих, че каквото и да се случи, ние ще вървим с високо вдигнати глави, тъй като направихме всичко транспарантно и направихме по този начин, че футболните клубове и обществеността да осъзнаят, че в действителност би трябвало тази смяна в българския футбол, тъй като всичко има начало и край. Надявам се през днешния ден да се постави завършек на това, което беше преди, с цел да стартира нещо ново и да се гради “, съобщи на влизане Бербатов.

 

Кандидатите за поста са седем: Димитър Бербатов, Георги Иванов – Гонзо, Михаил Касабов,  Георги Градев, Георги Захариев, Петьо Костадинов и Манол Иванов.



 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР