Изборният ден зад граница приключи днес в 6:00 часа българско

...
Изборният ден зад граница приключи днес в 6:00 часа българско
Коментари Харесай

Приключиха изборите зад граница

И зборният ден зад граница завърши през днешния ден в 6:00 часа българско време. Последни упражниха правото си на глас сънародниците ни в Лос Анджелис. 

По информация на дипломатическите и консулските ни представителства всички изборни секции по света към този момент сполучливо са завършили работа и са предали своите изборни бумаги.

Българските жители имаха опция да гласоподават в общо 769 секции в 60 страни, като максимален брой от тях бяха разкрити в Европа. 

В Съединени американски щати бяха разкрити 55 секции, а в Канада - 16, от общо 769 секции в 60 страни. Сънародниците ни имаха опция да гласоподават от Западното крайбрежие на Съединени американски щати и Канада до Осака в Япония, Сингапур и Оукланд в Нова Зеландия, от Тромсьо на север в Норвегия, до Република Южна Африка. Най-голям бе броят на изборни секции в Европа.

" Благодарение на напъните на чиновниците на Външно министерство, дипломатическите и консулските представителства на Република България зад граница и българските организации в чужбина, вотът мина без компликации, а сънародниците ни съумяха да упражнят гладко конституционното си право на глас ", оповестиха от Министерство на външните работи.

В неделя (9 юни) българските жители избираха 240 представители в 50-ото Народно заседание, както и 17 представители в Европейския парламент. Това е петият парламентарен предварителен избор и той съответства с провеждането на евровота. В историята на България двата типа избори се организират по едно и също време за пръв път.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР