Изборният ден в София започна нормално, съобщи за БТА председателят

...
Изборният ден в София започна нормално, съобщи за БТА председателят
Коментари Харесай

Местни избори 2023: София гласува

Изборният ден в София стартира обикновено, заяви за Българска телеграфна агенция ръководителят на Общинската изборна комисия Полина Витанова.

До 7:30 ч. всички секции отвориха, сподели тя.

Право на глас в столицата имат 1 100 000 жители, които могат да го упражнят в общо 1586 постоянни секции, 20 преносими и 34 служебни.

Гласоподавателите избират сред 22-ма претенденти за кмет и 29 кандидатски листи за общински съветници, регистрирани за присъединяване в днешните локални избори, по данни, оповестени на уеб страницата на Общинската изборна комисия - София.

„ Гласувах за по-добра, по-уредена, по-добре ръководена София. Гласувах за град, с който сме горди и сме щастливи да живеем в него. Вярвам, че можем повече от това, което ми се споделя. Оптимист съм за бъдещето на града, за бъдещето на всички нас. Това съобщи един от претендентите за кмет на София - Васил Терзиев, откакто упражни правото си на избор.

Той чака да има висока изборна интензивност. „ Апелирам всички жители да са виновни, тъй като изправителен няма. Всеки глас се натрупва. Не бъдете апатични, гласувайте ”, прикани той.

„ Дали с хартия, дали на пергамент или на камък – отговорността е у нас. Ако гласуваме, ще упражним своето демократично право. Скандален е методът, по който махнаха машините в последния миг, само че моля да гласуваме ”, добави Терзиев.

Кандидатът за кмет от Има Такъв Народ Ивайло Вълчев също упражни своя глас. „ Гласувах за тези, които желаят да създадат София град, който да работи за хората, а не за партии, политици и техни другари. Гласувам София да бъде съвременен европейски град от 21 век ”. 

„ Силно се надявам хората да гласоподават и да го създадат с разсъдък ”, сподели той.

" За страдание всички тези, които ръководят изборния развой, позволиха огромен спектакъл. Те дължат пояснение на жителите. Надявам се да не се отрази на честността на вота ", съобщи претендентът за кмет на София Вили Лилков , съобщи БГНЕС.

" Гласувах за чиста и зелена София, за уютна градска среда. Това е и моето обръщение към софиянци ", сподели още претендентът за кмет на столицата, повдигнат от „ Синя София “.

Кандидатът за кмет на столицата Ваня Григорова изрази своята убеденост за триумф, упражнявайки правото си на избор: „ Очаквам да победя, а не да отивам на балотаж. След 33 години власт на парите е време хората да се усетят показани ”.

„ Гласувах за София, в която всеки жител може и би трябвало да бъде чут. Надявам се, че разногласията през вчерашния ден не са засенчили идете и посланията на претендентите. Призовавам всеки от нас да не се приема за глух очевидец на това, което се случва в неговия живот. Ние не сме статисти, а участници в политиката. Сега би трябвало да покажем какво желаеме и какво не желаеме да се случва в София ”, сподели Григорова.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР