Изборният ден в Сливенска област започна нормално, но активността е

...
Изборният ден в Сливенска област започна нормално, но активността е
Коментари Харесай

Нормално започна изборният ден в Сливенско, две машини за гласуване са проблемни

Изборният ден в Сливенска област стартира обикновено, само че интензивността е слаба.Отворени в точния момент са всички секции. Проблеми с машините за гласоподаване има в две секции в ОУ „ Братя Миладинови “, само че техниците са на място и отстраняват неизправностите, заяви за Дарик представителят на РИК Галя Хачадурян.
Право на глас имат 170154 поданици в региона.
По общини – Сливен 108014, Котел – 18818, Нова Загора – 31549 и Твърдица - 11773 поданици.

Гласува се в 298 секции, от които една преносима и четири спомагателни -в Дома за остарели хора, МБАЛ " Д-р Иван Селимински ", Военна болница и в Затвора.

Секциите, в които се гласоподава с машини или на хартия, са 246, а в 52 - единствено с хартиена бюлетина - където гласоподавателите са под 300.

В 21 МИР за шест депутатски места се надпреварват 182 претенденти, като 43 са дами и 139 са мъже при междинна възраст 49 години.
Най-младият измежду претендентите е на 21 години, а най-възрастният на 82 години, разясни Хачадурян.

В днешния ден от младежите в Общината пълноправие навършват трима, като от тях един е от Сливен и двама от дребните обитаеми места. Столетниците, които могат да упражнят правото си на глас, са двама.

По думите на Хачадурян, това, което улеснява членовете на комисии е, че по решение на ЦИК, в случай че машината за гласоподаване възпроизведе квитанция без да е отразен избор, то незабавно те могат да дават на гласоподавателя бюлетина, а не да се изчаква представител на РИК.

В комисията е постъпила тъжба от членове на СИК, които са сменени без да са се отказали от активността. Към момента жалбата им е отнесена до Административен съд Сливен.

Чуйте..
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР