Изборният ден в област Стара Загора протича нормално. Това заяви

...
Изборният ден в област Стара Загора протича нормално. Това заяви
Коментари Харесай

В над 20 секции в Старозагорско има проблем с машините, които изкарват празни бюлетини

Изборният ден в област Стара Загора протича обикновено. Това съобщи в пресклуба на Българска телеграфна агенция ръководителят на Районната изборна комисия в 27 многомандатен изборен регион Теодора Крумова.

Към момента в пет секции, където е било планувано съществуването и на машинен избор, гласоподавателите ще могат да гласоподават единствено с хартиена бюлетина. Причината за това е, че в три от секциите още през вчерашния ден машините не са сработили, а през днешния ден в пет СИК-а в област Стара Загора устройствата са отказали, все още се чака в още две да се ревизира дали машините ще може да работят. В над 20 секции в региона има проблем с машините. Те или изкарват празен лист без отразяване на вота или част от бюлетина, уточни още Крумова. От думите ѝ стана ясно, че на гласоподавателите в тези секции е препоръчано да гласоподават с хартиена бюлетина като част от тях са отказали, а други са дали своят вот.

Крумова уточни, че няма скупчване на хора пред изборните секции.

Към момента има постъпили две тъжби. Едната е за нерегламентирано лепене на пропагандни материали, като жалбата е препратена по подготвеност към община Стара Загора. Другата тъжба е за това, че в секция в старозагорския квартал " Лозенец " е отворена урната, където се пускат бюлетини. " Веднага беше осъществена инспекция, на която не е установено нарушаване. Урната е залепена с подписите на членовете, както би трябвало да бъде ", изясни Крумова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР