Изборният ден в област Шумен започна нормално във всички избирателни

...
Изборният ден в област Шумен започна нормално във всички избирателни
Коментари Харесай

Изборният ден в област Шумен започна нормално

Изборният ден в област Шумен стартира обикновено във всички изборни секции, оповестиха на Българска телеграфна агенция от Районната изборна комисия /РИК/.

Правото си на избор в Шуменско през днешния ден ще могат да упражнят към 185 000 поданици на региона в 301 изборни секции. За две от тях - в Нови пазар и в с. Звегор, е взето решение през вчерашния ден, там да се гласоподава с хартиени бюлетини заради проблем с машината. Ще има и 13 преносими секции в девет от десетте общини на региона, без Нови пазар. Машинно ще може да се гласоподава в 251 от тях. В община Шумен ще има и една преносима секция, в които правото си на избор могат да упражнят заболели с ковид или сложени под карантина.

Разкрити са и шест секции в лечебни заведения и в ареста, прецизираха от РИК.

Изборният ден в Шуменска област стартира в спокойна конюнктура. Секционните пространства и съдържащите се в тях материали са предадени на всички изборни комисии. Охраната на изборните пространства през миналото денонощие е протекла обикновено, без произшествия. До момента няма данни за прояви, които биха заплашили естественото осъществяване на изборите. Това оповестиха от пресцентъра на ОД на Министерство на вътрешните работи.

Повече от 320 чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи в Шумен ще обезпечават защитата на изборните секции и материали , публичния ред и сигурността по време на изборния ден в региона. Служители на бранша " Български документи за идентичност " към Областната дирекция на полицията ще оказват подпомагане на български жители, които желаят да гласоподават, само че са изгубили или развалили персоналните си документи, или документите им са с изминал период или откраднати. Тези хора ще имат опция да подадат заявки и да получат уверение, което ще им разреши само да упражнят правото си на глас, допълват от пресцентъра на полицията.

Членове на РИК ще дадат конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в Шумен в 15.30 часа, на която ще бъде предоставена информация за протичането на изборния ден в региона и за постъпили до комисията сигнали и тъжби за изборни нарушавания. Пресконференцията ще се излъчва онлайн на уеб страницата на Агенцията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР