Изборният ден в област Благоевград е започнал нормално и навреме,

...
Изборният ден в област Благоевград е започнал нормално и навреме,
Коментари Харесай

Проблеми с машинния вот в две секции в Благоевградско

Изборният ден в област Благоевград е почнал обикновено и в точния момент, сподели за Българска телеграфна агенция представителят на Районната изборна комисия /РИК/ Радослав Митрев. Всички секции са отворили, в две от тях обаче има проблем с машините, уточни Митрев. Едната е осма СИК в село Аврамово, община Якоруда, където машината не работи и там ще се гласоподава с хартиени бюлетини.

Сигнал за проблем с машините има и в трета СИК в Белица. В тази секция е планувано гласоподаване с две устройства, само че от секционната комисия е подадена информация до РИК - Благоевград, че и двете машини не работят. В момента сигналът се ревизира, само че евентуално и там ще се гласоподава с хартиени бюлетини, уточни представителят на РИК - Благоевград.
На изборите " две в едно " за президент и вицепрезидент и за Народно заседание в област Благоевград право на глас имат близо 316 600 гласоподаватели. Те ще гласоподават в 572 секции. В 449 от секциите е планувано машинно гласоподаване, като в 120 от тях са сложени по две устройства.



Осем секции са формирани за карантинирани лица в региона. В Благоевград ще се гласоподава в две коронавирус секции, по една е образувана за общините Гоце Делчев, Петрич, Разлог, Сандански, Сатовча и Симитли. Секции ще има и в лечебните заведения в Благоевград и Разлог. В болничното заведение в Разлог секциите ще са две, с цел да са отделени пациентите с коронавирус, които ще гласоподават в неделя, от останалите пациенти.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР