Изборният ден в Монтанско започна нормално и навреме, отворени са

...
Изборният ден в Монтанско започна нормално и навреме, отворени са
Коментари Харесай

Изборният ден в Монтанско започна нормално, отворени са близо 300 секции

Изборният ден в Монтанско стартира обикновено и в точния момент , отворени са 295 изборни секции, оповестиха от Районната изборна комисия в Монтана.

Право на глас в района имат 121 626 души, като най-вече от тях са в община Монтана - 47 240, а минимум в община Георги Дамяново - 1694 души. За пръв път в живота си ще могат да гласоподават 483 младежи от региона, които са навършили пълноправие във времето от предходните избори на 11 юли до през днешния ден. В съпоставяне с предходния избор, в този момент гласоподавателите са намелели с 590.

С машини ще може да се гласоподава в 187 секции в област Монтана, като в 21 от тях ще са конфигурирани по две машини, прецизираха от РИК в Монтана.

За защитата на изборните секции и обезпечаването на публичния ред по време на изборите са ангажирани 394 чиновници на Министерство на вътрешните работи, които работят в разнообразни подразделения - ОД на Министерство на вътрешните работи в Монтана, Регионална дирекция " ПБЗН " -Монтана, Зонално Жандармерийско ръководство -Монтана, Групово дело " Гранична полиция " и базата на Главна дирекция " Национална полиция " в Берковица.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР