Изборният ден в голяма част от САЩ приключи в 3:00

...
Изборният ден в голяма част от САЩ приключи в 3:00
Коментари Харесай

Разликата се топи - 224 за Байдън срещу 213 за Тръмп

Изборният ден в огромна част от Съединени американски щати завърши в 3:00 ч. българско време и съгласно първите резултати Байдън води с 224 електорални гласа против 213 за Тръмп, оповестява Асошиейтед прес. 

" Ню Йорк таймс " предвижда 224 гласа за Байдън, против 213 за Тръмп.

Според Ройтерс Байдън печели 229 електорални гласа, а Тръмп - 213.

За победа на избори те за Белия дом са нужни 270 електорални гласа.

Това са избори те с най-висока изборна интензивност от Втората международна война насам, написа Асошиейтед прес. Рекордно висок брой американци са подали своя избор авансово - 103 млн. души или 73% от гласувалите на предходните президентски избори в Съединени американски щати.

Очаква се да станат ясни резултатите от гласувалите и по пощата.

Съединените щати избират президент. Около 6 часа българско време затвориха и последните изборни секции. В момента, демократът Джо  Байдън  води със 192 гласа в изборната гилдия пред 114 за републиканеца Доналд Тръмп. За да бъде определен един от двамата претенденти са нужни 270 гласа. 

Сериозна борба за гласове се обрисува в редица щати, а изходът от вота ще остане неразбираем до последно. Екзит пол сочи, че четирима от 10 гласоподаватели считат, че администрацията на сегашния държавен глава се е справила доста неприятно с рецесията с ковид, само че като главен проблем множеството показват стопанската система. 

На тези  избори  е записана най-високата изборна интензивност за повече от век и поради това броенето в някои щати няма да завърши в изборната нощ. Общо 230 милиона американци имат право да изберат, който да управлява Съединенити щати в идващите четири години.

Погледите са ориентирани и към резултатите от Пенсилвания, Уисконсин и Мичиган – това е по този начин наречената " синя стена ", съборена от  Тръмп  през 2016 година Въпросът е дали  Байдън  е съумял да я построи още веднъж и с това да върне Белия дом на демократите.

Видни демократи, както и републиканци, подсетиха на хората, че в случай че има опашки, секциите не могат да затворят преди всички от опашката да са подали гласа си. 

Един от най-интересните моменти в конкуренцията безспорно е в основният щат Флорида. Към 6 часа българско време Ен Би Си и Фокс Нюз плануват победа на Доналд Тръмп. Според прогнозните резултати той събира 51.30% поддръжка, а Джо  Байдън  - 47.80%.

Червеният щат Аризона, където  Тръмп  спечели през 2016г. в този момент е за Байдън. Той има 53.57% поддръжка, докато  Тръмп  събира 45.16%, предвиждат от Фокс нюз.
Според прогнозните резултатите на Ен Би Си Доналд  Тръмп  печели щата Мисури, а  Байдън  взима Илинойс.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР