Изборният ден ще е много по-дълъг от предишните, заради смесения

...
Изборният ден ще е много по-дълъг от предишните, заради смесения
Коментари Харесай

Председателите на РИК 16 и РИК 17: Изборният ден ще е много по-дълъг от предишните, заради смесения начин на гласуване

Изборният ден ще е доста по-дълъг от предходните, поради смесения метод на гласоподаване. Това предизвестиха по време на следващата среща в Областна администрация за идния избор ръководителите на двете районни изборни комисии за Пловдив и за региона - Калоян Сухоруков и Янко Радунчев.

В хронограмата на ЦИК срокът за предаване на книжата в районните комисии от СИК е до 21 часа на 3 април.

„ Налага се всички да се въоръжим с самообладание както хората, които са ангажирани с обработката на гласовете, по този начин и полицията. Много е значимо чиновниците на Министерство на вътрешните работи да бъдат готови за това, с цел да не се стига до ненужно напрежение “, акцентира регионалният шеф Ангел Стоев.

На срещата участва и управлението на регионалната дирекция на полицията, както и началниците на районни ръководства.

„ Създадена е ясна съгласуваност с Районна и Окръжна прокуратура, както за времето на предизборната акция, по този начин и за деня на самия избор, с цел да се подсигурява пресичането на неприятните практики. Ние работим в тази посока към този момент втори месец и като разследване осъществяваме специфични полицейски интервенции против купения избор “, съобщи шефът на ОД на МВР-Пловдив старши комисар Васил Костадинов. Той заяви, че към този момент е направен графика за защита на секционните изборни комисии и за превозването на изборните бумаги.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР