Изборният ден премина спокойно, без сериозни инциденти и нарушения на

...
Изборният ден премина спокойно, без сериозни инциденти и нарушения на
Коментари Харесай

С 244 сигнала за нарушения МВР изпраща спокоен“ изборен ден

Изборният ден мина умерено, без съществени произшествия и нарушавания на публичния ред. Това регистрират от Министерство на вътрешните работи във връзка днешния парламентарен избор.

Отбелязва се, че е основана организация за съпровождане превозването на изборните протоколи и материали и устройствата за машинно гласоподаване. От началото на предизборната акция до 22.00 часа през днешния ден в Министерството на вътрешните работи са получени 970 сигнала за нарушение на изборното законодателство и политическите права на жителите. От тях 714 са свързани с пазаруване на гласове в интерес на политически партии или обединения. Само в днешния ден са постъпили 244 сигнала, а формираните досъдебни производства са две.

В резултат на полицейската работа по противопоставяне на закононарушенията срещу политическите права на жителите са формирани 124 досъдебни производства, като 82 са разследвани по общия ред, а 42 са бързи.

От всички досъдебни производства 111 са по член 167-169 от Наказателен кодекс. Общо 71 са арестуваните в границите на извършените досега 227 профилирани полицейски интервенции в страната. Съставени са 1896 предупредителни протокола. От 21 до 27 октомври са издадени 1664 удостоверения, като единствено в изборния ден броят им е 390. Министерство на вътрешните работи регистрира, че оперативната конюнктура в зоните за отговорност на Групово дело " Гранична полиция " е естествена, трафикът през обособените Граничен контролно-пропусквателен пункт е съгласно спецификата на всеки един от тях.
 Министерство на вътрешните работи рапортува рекорден брой сигнали - над 840
Министерство на вътрешните работи рапортува рекорден брой сигнали - над 840

71 от началото на профилираната интервенция по отношение на 66 арестувани от предходните избори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР