Изборния ден в Първи многомандатен избирателен район Благоевград започна нормално,

...
Изборния ден в Първи многомандатен избирателен район Благоевград започна нормално,
Коментари Харесай

Проблеми със секции в Благоевград, преминават на хартиени бюлетини

Изборния ден в Първи многомандатен изборен регион Благоевград стартира обикновено, а Всички 552 секции са почнали работа в точния момент.

Това разгласи ръководителят на районната изборна комисия (РИК) Елизабета Дерменджиева.

В две от секциите до този миг им информация, че са отказали машините за вота, във всяка от тези секции има по една машина, уточни ръководителят на РИК – Благоевград.

Същите ще преминат към гласоподаване с хартиени бюлетини, но откакто се постанови решение от РИК, като се чакат указани от Централната изборна комисия, сподели още Дермеджиева.

В област Благоевград на днешния парламентарен избор право на глас имат 314 772 гласоподаватели.

Те ще гласоподават в 552 секции, от които в 444 изборът ще е с машини, а в 108 – с хартиени бюлетини. Общият брой на машините за изборите за 48-ото Народно заседание в региона е 492, уточни Дерменджиева. Подвижните секции са 16.

В Първи многомандатен изборен регион (МИР) – Благоевград за гласовете на гласоподавателите се борят 238 претенденти за народни представители от 27 партии и обединения, сочи информация в уеб страницата на РИК – Благоевград.
Броят на членовете в секционните изборни комисии е 4479.
Тази заран са се наложили промени на членове на секционни комисии, само че промените са малко, заключи Дерменджиева пред Българска телеграфна агенция.

Във връзка с провеждането на избори за Народно заседание, в Окръжна прокуратура – Благоевград и Районна прокуратура – Благоевград ще работят дежурни звена от прокурори и чиновници, оповестяват от Окръжна прокуратура на формалния си уебсайт.

В изборния ден началото на дежурството съответствува с началото на изборния ден – 7:00 часа и завършва един час след оповестяването от Централната изборна комисия на края на изборния ден.

Телефоните и електронните адреси за подаване на сигнали на дежурните прокурори за закононарушения при осъществяване на парламентарния избор са оповестени на формалния интернет уебсайт на Окръжна прокуратура – Благоевград.

От Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи в Благоевград оповестиха, че са подхванати всички нужни ограничения за защита на публичния ред и умерено протичане на изборния ден. Служители на бранш „ Български документи за идентичност “ при ОДМВР – Благоевград ще работят от 8:30 до 19:30 часа и ще издават удостоверения за изгубени, откраднати, развалени, унищожени или с изминал период персонални карти.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР