Изборните резултати бяха приветствани като победа за английския, шотландския и

...
Изборните резултати бяха приветствани като победа за английския, шотландския и
Коментари Харесай

Изборният успех на Джонсън поставя под съмнение бъдещето на Обединеното кралство

Изборните резултати бяха приветствани като победа за британския, шотландския и ирландския шовинизъм - и може би вещаят завършек на Обединеното кралство.

Категоричният успех на Борис Джонсън ще му разреши да извади Англия от Европейския съюз идващия месец, само че би могъл да докара до раздробяване на съюза, свързвал Англия, Шотландия и Северна Ирландия от епохи.

Въпреки че Консервативната партия на Джонсън победи опозицията в съвсем цяла Англия с обещанието " да реализира Брекзит ", шотландските националисти взеха 48 от общо 59 депутатски места в Шотландия.

В Северна Ирландия последователите на обединена Ирландия завоюваха повече депутатски места от тези в провинцията, които желаят да останат част от Обединеното кралство - за пръв път от подялбата на острова през 1921 година, отделила английска Северна Ирландия от Република Ирландия на юг.

През цялата предизборна акция Джонсън заявяваше, че е лоялен на съюза и отхвърляше обвиняванията, че договорката му за Брекзит би основала икономическа преграда сред Англия и Северна Ирландия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР