Изборните неизвестни 16 дни след датата на вота все още

...
Изборните неизвестни 16 дни след датата на вота все още
Коментари Харесай

Манолова: Чакаме Слави. Разговори за коалиция още не водим

Изборните незнайни 16 дни след датата на вота към момента са доста. Шестте партии в 45-тото Народно заседание и изолацията на ГЕРБ от останалите обединения слагат под въпрос какъв брой време ще продължи живота си новия парламент. Днес следва ГЕРБ да получат мандата за сформиране на държавно управление от президента Румен Радев след вчерашните съвещания на " Дондуков 2 ". Според поръчките към днешна дата обаче всички партии ще гласоподават срещу. Затова погледът е ориентиран към вторите - ИНТ.

Правителство, излъчено от Слави Трифонов, ще срещне поддръжка на останалите две протестни партии - " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън! ". Самата Манолова си показва кабинетът точно по този метод - излъчен от ИНТ и подсилен от останалите две обединения. Депутатите обаче не са задоволителни за болшинство, което постанова и поддръжка от някоя от другите обединения. Заявки за такава има.

“Предстои да забележим - има разнообразни благоприятни условия. Бяха направени поръчки за поддръжка на подобен кабинет. Но бяхме ясни, че това не значи индулгенция за подкрепящите, отговорност ще се носи и няма да позволим да се задуши в токсична прегръдка кабинет на промяната”, отсече Манолова.

Лидерът на ПГ на " Изправи се! Мутри вън! " оглави и новосформираната Комисия за инспекция на ръководството. Тя ще обхване 10-годишен интервал, като в него попада и кабинетът " Орешарски ".

" Първоначалното ни предложение бе 4 години, тъй като не е допустимо да се ревизират 10 години обратно. Орешарски беше тестван от Борисов и неговите министри, само че ще се ревизира отново. Хората чакат да се направи проверка на парите, изхарчени през последните две години ", изясни Манолова.

Тя уточни, че ще се предложи преизчисление на пенсиите. Дотогава обаче петдесетолевките за възрастните няма да стопират. Причината - макар рецензиите на Манолова, хората са привикнали с тези пари и не било редно да се взимат от тях в изискванията на рецесия. Презчислението обаче е нужно, само че няма да стане бързо.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР