Изборните книжа са обработени на 99,58%. Остават да бъдат въведени

...
Изборните книжа са обработени на 99,58%. Остават да бъдат въведени
Коментари Харесай

ЦИК: 99,58% от протоколите са обработени, остават още само 40

" Изборните бумаги са обработени на 99,58%. Остават да бъдат въведени към 40 протокола, един отвън страната, останалите у нас, в три изборни региона. В ЦИК са постъпили и са обработени 123 сигнала и тъжби. В изборния ден 102 машини не са работили, още 20 в предизборния ден. Към момента общият брой им е 122. В ЦИК няма нито един сигнал за операция на вота или изборни нарушавания, които са закононарушения. Ставаше дума за нарушавания на СИК ", това съобщи на брифинг на ЦИК Росица Матева. 
Прочетете още
Хартията за машините е със същите характерности като тази на предишни избори, акцентира говорителката на ЦИК. Тепърва ще се търси причина за какво тези машини не са работили.

Сигналите за нарушавания в секционните комисии са разнообразни, в това число и за непоставяне на печати върху машините бюлетини. На въпрос за случая от Пловдив, в който се оказа, че ръководител на СИК е необразован, Матева подсети, че партиите от последното Народно събрание са тези, които оферират членове на комисиите, А РИК ги назначава. Стана ясно обаче, че изборната администрация не ревизира владеят ли те български. 

Има много сбъркани протоколи, съществена причина е това, че СИК са попълвали и сумирали преференциите. Изрично взехме решение да не се сумират, защото там има доста неточности, акцентира Матева. ЦИК не е направила разбор на грешките към момента.

Извън страната нямало такива неточности в протоколите, само че там няма и преференции. Сега ще има наново въвеждане на протоколи, анализът на аргументите за сбъркани протоколи ще се прави по-късно.

Говорителката на ЦИК уточни, че въпросите за видеоизлъчването би трябвало да се насочат към Министерството на електронното ръководство и " Информационно обслужване ".Според не записите към този момент са качени на платформата, сега се получават и записващо те устройства и откакто бъде обработена информацията от тях, на уеб страницата ще бъдат качени и останалите записи. " Още няма оценка на видео наблюдението, през нощта приемане документи Доколкото имаме информация, на платформата към този момент са издание записите, които са направени, в този момент с предават и устройствата, след обработка на резултатите ще се разгласяват и те " увери Матева.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР