Изборните книжа на 70 секции са пристигнали в зала Арена

...
Изборните книжа на 70 секции са пристигнали в зала Арена
Коментари Харесай

Първите бюлетини пристигнаха в "Арена Армеец", има грешки в протоколите

Изборните бумаги на 70 секции са пристигнали в зала " Арена Армеец " до 23 ч. Установено е, че има неверно попълнени протоколи, само че към момента не се знае какъв брой тъкмо са те. Това изясни на брифинг за публицисти ръководителят на ОИК-София Полина Витанова.

" Кандидатите за кмет нямат право да участват при броенето на бюлетините и да следят процеса. Могат да участват покровител, представител и наблюдаващ. Разпоредбите на Изборния кодекс не уреждат претенденти да участват нито в изчислителния пункт, нито на съвещание на ОИК. Текстът е променен през 2019 г ", изясни Витанова.

Тя уточни, че покровителят на Мая Манолова е в залата от 21 ч. и към този момент следи процеса. На този стадий, по думите на Витанова, ситуацията е спокойна и работата тече обикновено. Очакват се документите от общо 1613 секции.
Лидерът на " Атака " Волен Сидеров към момента е пред залата и по-рано през днешния ден искаше да влезе както в залата, по този начин и в зоната, обособена за публицисти, с цел да участва на брифинга. Малко преди среднощ, Сидеров си потегли.

" Дневник " следи онлайн първите резултати и първите мнения на политическите играчи след вота. Най-важното от изборния ден досега - тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (296)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР