Изборната победа на НДСВ и Симеон Сакскобургготски през 2001 г.

...
Изборната победа на НДСВ и Симеон Сакскобургготски през 2001 г.
Коментари Харесай

Анастасия Мозер: Сакскобургготски прекъсна промените, започнати от демократичните сили

Изборната победа на Национална движение „Симеон Втори" и Симеон Сакскобургготски през 2001 година е била удар по напъните за смяна на България и превръщането й в съвременна европейска страна, като и до през днешния ден развиването ни остава незадоволително бързо. Това разяснява в изявление за „ 120 минути” някогашният водач на Български земеделски народен съюз Анастасия Мозер.

Поражението от преди 17 години е огромното й отчаяние в българската политика: „ На хоризонта се появи господин Сакскобургготски и прекъсна тези промени, които станаха по време на обединяването на Големите демократични сили”.

Тя прави оценка Иван Костов като „ един доста добър и деятелен политик”, който обаче „ не беше изключително добър при избора на хората към себе си и това стана причина за доста и негови разочарования”.
Снимка: bTV
„ Съжалявам, че се прекъсна този напредък, който беше почнал, тъй като коства ми се, че България щеше да бъде доста друга страна, в случай че бяхме спечелили тогава изборите”, разяснява Мозер. За нея Ахмед Доган „ има своята доста сполучлива политика и той по този начин съумя да подреди нещата към себе си”.

Според нея са безпочвени рецензиите към Бойко Борисов за това, че слага прекомерно огромен акцент върху инфраструктурата: „ Аз преди време постоянно споделях на сътрудниците от Българска социалистическа партия или Българска комунистическа партия: След като всичко беше толкоз на ниска цена преди време, за какво не направихте автомагистралите до Бургас или до Варна, за какво не изчистихте въздуха от тези нездравословни субстанции? “

Критиката й към премиера за неналичието на хрисимост, поради която в този момент е сътрудник с „ Патриотите, които може би не са напълно най-лошото, само че не са също по този начин и най-сродното за ГЕРБ”.
Снимка: bTV
Мозер, която се завърна в българската политика през 1991 година след дългогодишно заточение в Съединени американски щати, съпоставя Доналд Тръмп с Ричард Никсън: „ Страшна истерична акция против него има, която несъмнено, не е изцяло почтена. Той се поддава на тези неща, тъй като по някой път приказва неща, които след това трансформира непрекъснато. Той от време на време е непредвидим, което не е толкоз лошо”.

Според нея казусът е, че Тръмп е „ хукнал” да усъвършенства връзките със Северна Корея без изобщо да повдига въпроса за мизерията и неспазването на човешките права в комунистическата страна: „ А Вие знаете, че всичките промени в Източна Европа започнаха от там”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР