Изборите за президент на Барселона, които трябва да се проведат

...
Изборите за президент на Барселона, които трябва да се проведат
Коментари Харесай

Изборите за президент на Барселона се отлагат?

Изборите за президент на Барселона, които би трябвало да се проведат на 24 януари, са пред отсрочване поради усложнената пандемична конюнктура, оповестяват медиите в Испания. Според beteve те даже сигурно няма да се състоят на въпросната дата, като това ще бъде официализирано в петък. Решението за вероятно отсрочване би трябвало да се вземе от Борда на шефовете на каталунците, в случай че се реши, че записаните членове на клуба няма да могат да гласоподават свободно на изборите поради всички тези ограничавания около COVID-19.

Това незабавно докара до замяна на реплики сред основните кандидати Жоан Лапорта и Виктор Фонт. Двамата събраха най-вече подписи при издигането на кандидатурите си. И въпреки всичко Лапорта, който към този момент беше президент на “блаугранас” сред 2003 и 2010 година, се обрисува като любимец и евентуално затова държи вотът да се състои по график на 24 януари. Той желае да има време да осъществя някои прехвърляния, защото прозорецът затваря в края на месеца.

“Барса не може да чака повече, тъй като по този начин изпуска “златни” благоприятни условия като да вземем за пример трансферния пазар - съобщи Лапорта. - Клубът не може повече да се бави със стартирането на шоков проект за подобряването на финансовото му положение. Та сега клубът даже няма гласуван бюджет. Стига с тези игрички! Нужни са бързи решения. Няма причина за отсрочване на изборите. Дори в противен случай - нашите “сосиос” (б.ред - членовете на клуба) би трябвало да се активизират и да гласоподават. Няма проблем да бъдат подсигурени всички нужни ограничения за сигурност. Нали ситуацията беше същото, когато се гласуваше и вотът на съмнение против предходния президент.”

За вчерашния ден (11 януари) в Испания са регистрирани 133 смъртни случая на хора с ковид и 24 613 новозаразени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР