Изборите за президент и Народно събрание вероятно ще са 2

...
Изборите за президент и Народно събрание вероятно ще са 2
Коментари Харесай

Президентът намекна, че изборите ще са 2 в 1

Изборите за президент и Народно заседание евентуално ще са 2 в 1. Това стана ясно от думите на президента Румен Радев , който бе във ВМА за разкриване на нов ситуационен център.

" Неведнъж заявих, че смесването на изборите е срещу духа на Конституцията. Този вид не е в интерес и на президентската институция, само че би трябвало да отчетем обстоятелството, че рецесията се задълбочава, че би трябвало да призоваваме българите да гласоподават в три следващи седмици. Това е обвързвано с разход на средства и време. Ще диря рационално решение ", сподели Радев.
 Конституцията не указва по кое време Радев би трябвало да разпусне Народно събрание Конституцията не указва по кое време Радев би трябвало да разпусне Народно събрание
Конституцията не указва съответен период, в който президентът би трябвало да разпусне Народното събрание и да насрочи изключителни парламентарни...

Той обаче не посочи по кое време ще разпусне Народното събрание, откакто Българска социалистическа партия върне неизпълнения мандат на 7 септември.

" Неуспехът на депутатите да излъчат държавно управление не изчерпва тяхната отговорност към жителите. На дневен ред е дали Народно събрание ще успее да се активизира, с цел да свърши най-малко част от работата си. Сигурен съм, че няма да оставят пенсионерите и бизнеса без пари. Има и значими проектозакони. Издаването на указа за парламентарните избори зависи от организацията на народните представители ", добави още той.

" С това служебно държавно управление желаех да покажа, че е вероятен нов модел и жанр на ръководство. Мисля, че този модел се оказа сполучлив и сподели съществени резултати ", съобщи президентът.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР