Изборите за кметове и общински съветници са специфични. Всеки кандидат

...
Изборите за кметове и общински съветници са специфични. Всеки кандидат
Коментари Харесай

Фандъкова: За 10 години забравихме кризата с отпадъците


Изборите за кметове и общински съветници са характерни. Всеки претендент се явява с ясни задължения и цели към хората, а те вземат решение кого да изберат. Това разгласи в предаването "Офанзива " по Канал 3 кметът на София Йорданка Фандъкова.

„ Не съм изтощена от ръководството. Имам сила, съответни хрумвания и планове за София. Желая да не стопираме скоростта, с която променяме града. Гражданите демонстрират самообладание, тъй като виждат позитивната смяната на София “, акцентира тя. Фандъкова добави: „ Старата десница е сътрудник на ГЕРБ на изборите, а хората ще преценяват на кого да се доверят “.

„ Управлението на отпадъците е един от най-важните въпроси за всеки град. Той изисква доста виновна работа. За 10 години забравихме рецесията с отпадъците, балирането им и площадките, на които гниеха и миришеше половин София. През това време госпожа Мая Манолова евентуално не се е интересувала от тази тематика. Но ние изградихме съвременни съоръжения за боклуци. На мястото на старите депа, ние вършим поляни, гори и площадки. Г-жа Манолова направи значимо самопризнание за нас, а точно, че заводът за боклуци създава висококачествено RDF - гориво, което се употребява. Тя призна, че това е верният път за огромните европейски градове “, разяснява столичният кмет. В допълнение Фандъкова сподели: „ Спестяваме близо 30 милиона лв. от такса за депониране. Това са спестени пари на софиянци “.

„ За 10 години реализирахме стотици планове. Когато работиш, несъмнено, че се позволяват и неточности. По никакъв метод не може градът да си разреши да е в застой или да е във типа, в който го заварихме. Всеки, който прави ремонт у дома знае, че това не е лесна работа. За мен е доста значима отговорността. Предложила съм промени в законодателството, с цел да се носи и професионална отговорност от фирмите, които разходват обществени средства “, акцентира Йорданка Фандъкова.

За градския превоз в града, Фандъкова сподели: „ Запазихме два от старите рейсове на София. Тези „ Икаруси “ ще бъдат музейни експонати. Сега междинната възраст на рейсовете в градския превоз е 6 година Тече най-мащабната рационализация на публичния превоз. Тя се случи през последните 5 година Ако желаеме да имаме чист въздух, би трябвало да влагаме “.

Освен справяне със замърсяването на въздуха, дигитализацията на общината са измежду целите на Йорданка Фандъкова в общината. "В екипа си ще привлека младежи с хрумвания, които имат какво да дадат на града ", даде обещание тя.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР