Изборите за генерален секретар на ООН трябва да се проведат

...
Изборите за генерален секретар на ООН трябва да се проведат
Коментари Харесай

До края на месеца избират нов генерален секретар на ООН

Изборите за общоприет секретар на Организация на обединените нации би трябвало да се проведат този месец, като към момента е единственият претендент. Това разгласи във вторник Свен Юргенсон, непрекъснат представител на Естония при Организация на обединените нации на конференция по отношение на началото на естонското председателство на Съвета за сигурност на международната организация, предава БГНЕС.
Както означи Юргенсон, „ през юни ще се състои доста значимо събитие за Организация на обединените нации - това е изборът на нов общоприет секретар “. " Това ще се случи по време на нашето председателство ", сподели той, само че точната дата не е избрана.
 Гутериш прикани производството на ваксини да се удвои Гутериш прикани производството на ваксини да се удвои
Някои страни по света към момента не са получили нито една доза от коронавирусната ваксина, до момента в който по-богатите страни интензивно имунизират на...
В началото на януари Гутериш разгласи в писмо до Общото заседание и Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че ще се кандидатира за втори мандат като общоприет секретар на Организация на обединените нации. Първият мандат на Гутериш изтича в края на 2021 година.
Генералният секретар се избира от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и се утвърждава от Общото заседание, а мандатът му продължава пет години, с опция за преизбиране. Няма ограничаване за броя на мандатите, само че до момента никой не е заемал този пост повече от 10 години.
В сходство с откритата процедура генералният секретар на Организация на обединените нации не може да бъде избиран сред представителите на страните - непрекъснати членове на Съвета за сигурност - Съединени американски щати, Русия, Франция, Англия и Китай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР