Изборите в Сливенско се проведоха след поредица от акции срещу

...
Изборите в Сливенско се проведоха след поредица от акции срещу
Коментари Харесай

Гласувалият с картата на жена си: Не е умишлено, объркал се е

Изборите в Сливенско се организираха след поредност от акции против купения избор. Вече са обработени 100% от изборните протоколи в региона. 69,49% или 33 255 души са дали гласа си за Румен Радев, а 14 124 или 29,52% - за Герджиков.

Въпреки полицейските акции преди вота единствено два сигнала за нарушавания са подадени в изборния ден. За сметка на това пък евентуално най-куриозното изборно нарушаване в страната беше записано точно в Сливенска област, в новозагорското село Коньово, където мъж гласоподава два пъти, като вторият се е разпознал с персоналната карта на жена си.
В единствената изборна секция на Коньово назовават случилото се неволна неточност. Мъжът и жена му били с къси коси и в комисията не разбрали, че гласоподава мъж. Така единствено за половин час той отишъл до машината два пъти-веднъж от свое име и след това с персоналната карта на жена си.
" С къса коса, тя брачната половинка му е също с къса коса, просто неразбирателство, не е обърнато внимание на момента и се стигна до този случай. Виждате - с маски, и вие с маската изглеждате по друг метод. Човек е допустимо да се заблуди ", разяснява Герган Дангов, ръководител на СИК.

От полицията са разпитали цялата комисия, а нарушителят първо е арестуван, след това освободен.

От СИК са безапелационни, че става въпрос за неволна неточност: „ И по какъв начин ще стане съзнателно, в случай, че служителят на реда е зад тила ти, по какъв начин ще стане съзнателно? “.

Всъщност тъкмо дежурният служител на реда разкрива схемата и вижда, че гласоподавателят се връща повторно с непознати документи. Според РИК евентуално става дума за проигран сюжет.

" Това ни наведе на мисълта, че тук има някакъв скрити цели. Какви са те, органите ще преценяват, дали някой го е предизвикал по какъв начин да постъпи. Дали има някаква проведена активност тук, тъй като може да се окаже, че и други хора са дали своят вот по този метод ", споделя Минко Стефанов, представител на РИК-Сливен.

Въпреки нарушаването секцията остана отворена, а комисията продължи работа до финала на изборния ден.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. По време на разпита мъжът е дал доста комплицирани показани за какво е дал своя вот с персоналната карта на жена си. Разследването занапред ще потвърждава, че става дума за индивидуален случай.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР