„Изборите са нормален и демократичен вариант и няма проблем това

...
„Изборите са нормален и демократичен вариант и няма проблем това
Коментари Харесай

Александър Симов: БСП е здравият разум в това управление

„ Изборите са естествен и либерален вид и няма проблем това да е разрешението на рецесията. Миналата година 3 пъти ходихме на парламентарни избори, които бяха подклаждани, че след тази поредност ще намерим решение на рецесията. При нови избори и парламент с 8 партии няма по какъв начин да получим по-голяма непоклатимост на ръководството. Това значи, че би трябвало да опитаме да намерим поддръжка, с цел да продължим живота на държавното управление, и в случай че не успеем, тогава към този момент ще отидем на нови избори “. Това сподели националният представител от “БСП за България” Александър Симов в ефира на Българска национална телевизия.

Социалистът дефинира идната актуализация на бюджета като огромния и значим въпрос пред ръководещите. „ Дебатите по него ще ни подскажат какви процеси са вероятни. Ако няма болшинство за актуализацията, значи в действителност няма смисъл повече да се продължава “, безапелационен бе той и дефинира като дефектна логичност държанието на Има Такъв Народ да гласоподават единствено за обществения пакет, тъй като по думите му точно другата част е тази, от която ще дойдат парите за обществените ограничения в актуализацията.

„ Тези, които са виждали в Българска социалистическа партия сериозния състезател, не познават по никакъв метод историята на социалистите. Ние сме партията на здравия разсъдък. Миналата година още веднъж и още веднъж повтаряхме, че България се нуждае от устойчиво ръководство. Ние бяхме факторът, който споделяше да се спрат кавгите и да седнем да се разберем с съответни причини “, съобщи националният представител от Българска социалистическа партия по повод държанието на социалистите.

„ Важна е ориста на страната и няма по какъв начин да хвърлим кърпата в окото на рецесиите, които наближават. В момента имаме потребност от работещ парламент. Както и госпожа Нинова сподели - нужна е смяна в 20 закона, с цел да приемем Плана за резистентност. Тръгнем ли на избори те ще основат парламент с доста партии, които може и да не се схванат и ще забавим развиването на България “, сподели още Симов.

Социалистът бе безапелационен, че алената линия Северна Македония не е прекрачена, тъй като няма решение на българската страна за събаряне на ветото. „ Има сделка на съдружен съвет и решението ще бъде взето от българския парламент “, изясни той за напрежението към обстановката с ветото върху РСМ.

„ България не изнася оръжия за Украйна и няма да изнася, тъй като Българска социалистическа партия е гарантът за това. Виждам всевъзможни импровизации по тази тематика и те се характеризират с цялостна липса на доказателства, само че това не е реалност. Ако изнасяхме оръжия за Украйна, щеше ли украинският дипломат през 2 седмици да желае такива “, съобщи Симов по отношение на кардиналната позиция на Българска социалистическа партия да не се изнасят оръжия за Украйна.

„ Борбата с корупцията е заложена в основата на това ръководство. В момента България има проблем и той се назовава неработеща прокуратура. Този проблем е персонализиран в лицето на Иван Гешев, само че действително е по-голям. Прокуратурата отхвърля да заведе каузи за доста скандални обстоятелства, като да вземем за пример случая с кюлчетата. Смяната на Гешев е дълъг и уморителен развой. Необходим ни е различен метод и имам вяра, че новият Закон за КПКОНПИ ще има проверяващи функционалности и ще помогне в тази посока. Този закон е добър и той мина през дълъг развой на разискване вътре в самата коалиция “, разяснява Симов идните промени в КПКОНПИ.

Той изрази поддръжка за машинното гласоподаване и още един път съобщи, че Българска социалистическа партия не се отхвърлят от него. „ Но би трябвало да си дадем сметка какво ни аргументи то. Факт е, че машините отхвърлиха доста хора да гласоподават. Те вършат по този начин, че огромни групи български жители да се притеснят да отидат до урните и това понижава легитимността на българския политически живот. Никой не споделя да отменим машините, само че който желае ще може да гласоподава и с хартиена бюлетина “, добави той по отношение на предложенията на левицата да се вкара смесено гласоподаване – хартиено и с машини.

В умозаключение Александър Симов сподели, че би трябвало да се направи опит за продължение живота на държавното управление, тъй като това е значимо за страната ни.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР