Изборите са логичният изход от сегашната политическа ситуация. Около тази

...
Изборите са логичният изход от сегашната политическа ситуация. Около тази
Коментари Харесай

Конституционалисти виждат нови избори като логичен изход

Изборите са разумният излаз от сегашната политическа обстановка . Около тази теза се сплотиха конституционалистите Борислав Цеков и Наталия Киселова в ефира на Българска национална телевизия.

Според Киселова разновидностите са за опит за основаване на мандат на първата, втората, третата политическа мощ и избори. " По-скоро сме на четвъртия вид - избори. Никой няма болшинство. Поведението на ГЕРБ ще дефинира в коя посока ще поемем ", сподели Киселова.
 Българска социалистическа партия поема курс към програмен кабинет до края на 2022 година
Българска социалистическа партия поема курс към програмен кабинет до края на 2022 година

Искат разработване на стратегия за ръководство на страната от сегашната коалиция до края на годината

Според Цеков тази мъка, без значение от причините (с които продължава), е вредн. Ако има разсъдък от политическите сили от Политическа партия, да се завърши с тази мъка и да се отива на избори. Програмно държавно управление за стартиране на тези задания, това значи единодушие върху тези политически сили, сподели той.

Той е безапелационен, че ръководещата коалиция и водещата партия " Продължаваме промяната " (ПП) излъчва прекомерно доста сигнали, които носят корупционен подтекст - щели да ги ангажират. Помним в сходен състав почти същите политически играчи " нашумя един скандал с 500 К. Сега какъв брой Ка ", запита Цеков.
 Слави Трифонов: Кирил Петков ръководи като ГЕРБ, еднолично и властническо
Слави Трифонов: Кирил Петков ръководи като ГЕРБ, еднолично и властническо

Тези хора не стават да се занимават с ръководство на страна

Според Киселова казусът с компликацията за поддръжка на ръководещите е в манталитета и в неналичието на стратегия. Това трябваше да бъде направено с ясна стратегия - не да се споделя съдружното съглашение. Може би е съдбовно късно да търсят поддръжка за 12 депутати от Има Такъв Народ, сподели тя.

Според Цеков няма систематична политика - едно министерство води една политика, друго - друга политика. Сутринта се уволняват зам.-областни шефове, следобяд се назначават. Пълен безпорядък, заключи той политиката. Това държавно управление се трансформира в токсично, министър председателят става все по-токсичен, сподели Цеков.

Не може пиарите да ръководят, политиката е да се демонстрира нещо по медиите - това е последица, да информираш обществеността за нещо, откакто си го приключил. Политическа партия би трябвало да оценят какво ни се случи на всички нас, сподели Наталия Киселова.
 Лена Бориславова: Готови сме за нови избори, само че откакто изчерпим всички благоприятни условия
Лена Бориславова: Готови сме за нови избори, само че откакто изчерпим всички благоприятни условия

Усилията на кабинета са ориентирани към актуализацията на бюджета

Относно опцията за сформиране на програмно държавно управление, Киселова сподели, че е наложително да предложат на Политическа партия. Всяка партия ще желае да си качи резултатите, счита тя.

Едни несъвместими партии се озоваха в тази обстановка, сподели Борислав Цеков за Демократична България и за Българска социалистическа партия. " Единственото, което ги крепи е че другите партии не желаят избори в този момент. Всичко ми замязя на кино лентата " Господин за един ден ". Правителството е онази столична куртизанка, която излъга Пурко (главния герой) и му открадна всички пари. Отново беше сменено всичко това. Едно време с понятието промяна дискредитираха всички понятия, в този момент с понятието " смяна ", сподели Цеков.

Според Киселова за Закона за промени на КПКОНПИ да се желае поддръжка е неразумно. " Ако търсим кой пръв е нарушил съглашението - това е Политическа партия, те са внесли законопроект, който е съставен елемент от това съглашение през декември 2021 година без да уведомят своите сътрудници ", сподели тя . След като нямат подписи, нарушават съглашението, безапелационна е Киселова.
 Атанас Атанасов: Нови избори или замяна на част от кабинета - нещата са 1:1
Атанас Атанасов: Нови избори или замяна на част от кабинета - нещата са 1:1

От Има Такъв Народ се готвят да изискат третия мандат с министър председател Николай Василев, счита той

За Борислав Цеков казусът е качеството на законопроекта. Според него част от плана е преписан от предходния закон . Придават оперативно-издирвателна функционалност на някакви инспектори от тази комисия. Правят се опити за основаване на паралелна - квази прокуратура. Тя ще бъде под политически надзор.

" Закриха спецсъда с претекста, че е бухалка на предходната власт. А в този момент какво желаят да основат - политически боздуган ", запита реторично той.

Киселова подчертава, че са разсечени пълномощията на сегашната комисия на две. Деянията, които са включени, са много. Това, което се резервира и е проблем, ще се умножи по две, във връзка с подслушванията, по безсрочни запори. Прокуратурата се уведомява, позволява съда. Разширяват се субектите, които могат да работят върху правата на жителите, посочи тя.
 Петков: За да получим 25 милиарда евро ни би трябвало устойчиво държавно управление
Петков: За да получим 25 милиарда евро ни би трябвало устойчиво държавно управление

" С българските управляващи реализирахме съглашението за партньорство за бъдещите кохезионни вложения "

Относно думите на премиера Кирил Петков за 22 закона, които би трябвало да бъдат изменени, с цел да може България да усвои пари по Плана за възобновяване и резистентност, Киселова сподели: " в случай че тези 20 закона са условия, без които не може, да се направи екшън проект кой поема отговорност, в случай че се върви в законодателна смяна на тези 20 акта . Ако ще бъдат сходни на Закона за противопоставяне на корупцията, по-добре да не се пипа нищо ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР