Изборите са като бокса. И в двете равенството е рядко

...
Изборите са като бокса. И в двете равенството е рядко
Коментари Харесай

Инфарктната развръзка с кметското реми в Струмешница: Какво се случи?

Изборите са като бокса. И в двете равенството е рядко срещан излаз. Само че в петричкото село Струмешница и балотажът не беше задоволителен да се избере кмет. Там двамата явили се претенденти събраха идентичен брой гласове.  Равните везни не разрешават различен вид с изключение на този да се назначат нови избори, или казано на боксов език – още няма нокаут, а предстоят нови рундове.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 1079
Първият тур на изборите в Струмешница минава напълно рутинно – с петима претенденти за кмет. Първите двама отиват на балотаж, като за спечелилия гласоподават 72-ма гласоподаватели, а за втория 59-има. Разликата е 6 %. И за балотажа, най-малко на книга, има любимец. Но сметките не излизат, предава Нова тв.

В селото се приказва, че до последно единият претендент водел с едни гърди и с един глас напред, само че се появила бюлетината на раздора, която – зачетена, възстановила равенството.

Екип на Нова тв се срещна с Людмила Ризова. Тя споделя, че идва в Струмешница единствено, с цел да храни отглежданите фамилни свине. Това обаче, съгласно закона, не ѝ дава право да гласоподава в селото, тъй като е с друга адресна регистрация. Затова Людмила станала единствено непряк очевидец на инфарктната развръзка с кметското реми.

" Аз не съм решаващият глас. Като гледам двамата си имат голям копнеж за претенденти за кметове на селото.  Единият е малко по-голям на години, само че прекрасен, добър човек е. Другият е по-млад претендент за кмет. Добър човек е и той. Добро момче, не е женено още, несъмнено! ", твърди Людмила. 

В Струмешница се майтапят, че корпоративният избор в селото е бил сменен с вота на тъщата - за който каже тя, гласоподава се за него. И се оказва, че дързостта единствено на един шурей, е могла да донесе кмет на Струмешница.

В селото са сигурни, че кмет на идващите избори ще има. Процедурата по насрочване и образуване на нови избори ще отнеме време и евентуално идващият опит за избор на победител ще е през март идната година. Дотогава Струмешница ще се ръководи от краткотрайно изпълняващ длъжността.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР