Изборите са една административна процедура, с която всеки от нас

...
Изборите са една административна процедура, с която всеки от нас
Коментари Харесай

Изборен експерт: Това, което ни предстои не са точно избори, а социологически проучвания

„ Изборите са една административна процедура, с която всеки от нас делегира своята дребна власт към определени от него хора, с цел да ръководят страната. Ние произвеждаме една социология и едвам по-късно стартират договаряния за образуване на някакви властови запаси “, изясни той пред Nova News.

 

Стоилов разяснява и мъртвите души в изборните описи, като съгласно него те няма да станат мотив за операции при машинното гласоподаване.

 

„ Формално видяно не би трябвало да се вършат операции с мъртви души при гласуването с машина, защото СИК-овете са образувани от разнообразни партии. За да се създадат операции с мъртвите души, това значи някой да гласоподава от тяхно име “, изясни изборният наблюдаващ.

 

Той насочи рецензия към образованието на членовете на СИК: „ Обучението на СИК-овете е под всякаква рецензия. За разлика от други страни, където това продължава до 2 дни, у нас членовете на комисии се образоват 1 час по тематиката „ избори “ и 1 час по тематиката „ логистика “. В този смисъл, машинното гласоподаване не разрешава преценката на избрани обстановки и не разрешава преценка на качеството на  бюлетините, които излизат от урната. Затова наблюдаващите се трансформират в присъстващи без особена функционалност “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР