Изборите показаха решимостта на обществото да скъса с корупцията и

...
Изборите показаха решимостта на обществото да скъса с корупцията и
Коментари Харесай

Радев пое ръкавицата на Герджиков

Изборите демонстрираха решимостта на обществото да скъса с корупцията и беззаконието. Опитите за мимикрия не сполучиха. Това сподели президентът и претендент за втори мандат Румен Радев в първия си коментар пред медиите в изборната вечер.

Резултатът все още дава оптимизъм за балотажа. На този балотаж ще се сблъскаме с картелно проведения избор на статуквото. Единственият метод да надделеем над този избор и неговите запаси е да бъдем мобилизирани. Нашата победа зависи от нашата готовност и от гласа на всеки един българин, който има вяра, че България на закона е допустима, сподели още Румен Радев и заяви, че ще преди балотажа в неделя ще взе участие в дебата с съперника си Анастас Герджиков.

Ще разчитаме на всички политически сили и жители, които желаят България да бъде съвременна страна, сподели още той.

Пред партиите седи императивната задача да образуват реформаторско държавно управление, което да бъде подкрепено от ясно болшинство, съобщи още Радев.

Няма да бъде елементарно съставянето на държавно управление в тази настройка, само че мощно се надявам, че партиите извлякоха поучения от предходните два Народното събрание. Тук въпросът е за цената. Дали ще имаме държавно управление непременно, или ще имаме държавно управление на смяната, сподели Радев и акцентира, че през разговор може да се сформира такова.

Според Радев един от главните проблеми в днешния ден е бил, че хората не излязоха да гласоподават и интензивността е ниска.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР