Изборите отминаха, а сега чакаме кабинет. Стана ясно, че на

...
Изборите отминаха, а сега чакаме кабинет. Стана ясно, че на
Коментари Харесай

100 лева за 1 глас: Кой български град е рекордьор по купен ...

Изборите отминаха, а в този момент чакаме кабинет. Стана ясно, че на вота на втори октомври най-вече гласове са се купували в Монтана, Шумен и Варна съгласно статистиката на Министерство на вътрешните работи. В Монтана заведените досъдебни производства за покупко-продажба на гласове са 10, а цената на един глас съгласно анализатори е била към 100 лв..

Дали е имало, или нямало платен избор на предварителните парламентарни избори в района на Монтана, прокуратурата към момента проверява. Заговори се и за подправени петдесетолевки, с които са купувани гласове.

Екип на NOVA се разноски в няколко монтански села, където поговори с хората за политиката и подправените пари. Три седмици след изборите, политиката в монтанското село Горно Церовене към момента е на дневен ред. Хората разясняват и купения избор. В селото са дали своят вот 176 души от 325 имащи прави на глас. Кандидат-депутати обаче не са ги посещавали.

Дори след изборите магазинерът Даниела Иванова внимава за подправени пари. Особено за нови петдесетолевки. „ Разбрах от клиенти, че има нови подправени, само че до момента не съм попадала на такива ”, споделя тя.

В област Монтана има заведени 10 досъдебни производства. Осъдени няма. Прокуратурата към момента проверява.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР