Изборите наближават и властта бърза да купи“ служителите на МВР.

...
Изборите наближават и властта бърза да купи“ служителите на МВР.
Коментари Харесай

Битият бит, е....ят - е..н. А МВР си раздаде 52 млн премии и награди

Изборите наближават и властта бърза да „ купи “ чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Така наподобява раздаването на 52 млн под формата на награди и награди за чиновници. Информацията става известна от отговор на министерството във връзка питане на гражданско съдружие БОЕЦ по Закона за достъп до социална информация.
В годината на всеобщи антиправителствени митинги, съпроводени от полицейско принуждение, спомагателните хонорари в Министерство на вътрешните работи за добра работа възлизат на 10 633 741 лева Освен това са изплатени 41 432 818 лева под формата на парични награди – за високи резултати, за съответен значителен принос при осъществяване на служебните отговорности или за продължителна работа в Министерство на вътрешните работи. Въобще – за ударници на силовия фронт…

От вътрешното министерство не дават отговор каква част от тези суми е раздадена на чиновниците в централното ръководство на ведомството, тъй като желаната информация „ не е налична и не се обработва по заложените критерии “ в дирекция „ Планиране и ръководство на бюджета “.

Някои медии към този момент писаха, че през миналата година 15 140 държавни чиновници са получили еднократни парични награди в размер на 650 лева, защото работили на първа линия в битката с пандемията от Covid-19. Така излиза, че общият размер на тези награди за работа в рискови условия възлиза на 9 841 000 лева, което e едвам 24% от всички награди за чиновниците на Министерство на вътрешните работи през 2020 година

15 140 служители на реда са наградени за работа на първа линия против Covid-19

В края на предходната година синдикати в Министерство на вътрешните работи показаха недоволството си, че огромен брой служители на реда, които са работили на първа линия, даже не са получили обещаните им еднократни бонуси. „ Ако приемем, че 14-15 хиляди чиновници са получили 650 лева, най-малко 5 до 7 хиляди не са “, разяснява заместник-председателят на УС на синдиката Илия Кузманов пред вестник „ Сега “. Той изясни още, че на техен въпрос кой е виновен за разпределянето на паричните награди, от Министерство на вътрешните работи са дали отговор, че това се прави от шефовете на дирекциите.

На два пъти служители на реда и пожарникари в разнообразни градове излизаха на народен митинг поради неналичието на съгласие сред управлението на вътрешното министерство и синдикатите за 30-процентно нарастване на възнагражденията. Премиерът Борисов изясни, че ще получат пари, въпреки и не в цялостния размер, само че даде обещание, че през 2021 година властта ще се погрижи по-добре за Министерство на вътрешните работи.

Досега от Министерство на вътрешните работи по този начин и не са признали за полицейското принуждение по време на митингите. Формално са осъдени няколко дребни риби и толкоз. Което припомня изразът: Битият обичай, е….ят – е..н. А 52 милиона отидоха за награди и награди.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР