Избори за Европейски парламент ще се проведат между 6 до

...
Избори за Европейски парламент ще се проведат между 6 до
Коментари Харесай

Хипотеза: ГЕРБ подкрепя управлението до евроизборите, през септем...

Избори за Европейски парламент ще се проведат сред 6 до 9 юни 2024 година. Датата би трябвало да бъде избрана от президена Румен Радев, като крайният период той да насрочи вота е 60 дни преди изборния ден.

Хипотетично - в случай че постоянно ръководство има доникъде на юни, а по-късно ГЕРБ реши да го саботира - т.е. в случай че държавното управление подаде оставка или не издържи избор на съмнение поради дейностите на ГЕРБ, ще се стартира с връчване на проучвателни мандати за сформиране на кабинет. Тази процедура, колкото и да се проточва, нормално трае най-вече към месец. Ако в средата или края на август се наложи сегашното 49-то Народно заседание да бъде необуздано поради неспособност да бъде формирано последващо ръководство, това значи, че избори за народни представители би имало през септември.

Документът, препоръчан от ПП-ДБ, носи името " Меморандум по отношение на продължение на промените в региона на ефикасното ръководство, правораздаването, битката с корупцията и сигурността в интервала март 2024 година - декември 2024 г “. По думите на съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков това е “договор, с съществени цели за ръководството в идващите девет месеца ”. Пълният текст -

ПП-ДБ оферират “ако постигането на съгласие се окаже невероятно, страните се договарят дружно с изборите за европейски парламент да се проведат и предварителни парламентарни избори за понижаване на риска от политическа неустойчивост и отклонение от проевропейския път на България ”.

, която би трябвало да стане министър-председател след ротацията, съобщи, че няма да подпише така наречен меморандум. “Излизам от среща с посланиците на Европейски Съюз и Съединени американски щати, на която ги срещнах по какъв начин аз разбирам ръководството на страната и какво считам да върша и да не върша. Преди всичко – няма да подпиша така наречен меморандум. Първо, всичко има граници. Моите са, че не одобрявам страната да се ръководи при тотално неспазване на правилата на демокрацията ”, уточни тя.

Въпреки това, че по меморандума се водят договаряния. 

Оттук нататък следва да разберем дали посочената горе догадка ще се случи - ГЕРБ ще измислят вид, в който остават в ръководството с ПП-ДБ до евроизборите - най-малкото би изглеждало добре в предизборната им акция, а по-късно ще провокират избори през септември.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР