Избори, списъци, купуване на гласове. Повечето от имената на хората,

...
Избори, списъци, купуване на гласове. Повечето от имената на хората,
Коментари Харесай

ДПС ще изхвърли Пеевски като чуждо тяло. Кой ще купува на изборите

Избори, описи, пазаруване на гласове. Повечето от имената на хората, които търгуват с избор, са известни от години и от това не следва нищо. Акциите на Министерство на вътрешните работи остават главно като хроника в новините, само че с въпроса: за кого работят службите?

Хакерската група “Българските елфи ” разгласява няколко листата с имена и прякори, за които споделя, че са на хора, които се занимават с търговия на гласове.

В описите има данни и за политичските обединения, за които те работят. До този миг нито една институция не е удостоверила или отрекла информацията на " Българските елфи ".

, прокуратурата и Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) за част от имената в описите, само че не е известно да има подхванати дейности.

,,,, Памперса,. Зад тези прякори стоят съответни хора, за които " Елфите " настояват, че провеждат гласове за избрани партии.

В " Студио България " на Свободна Европа разговаряхме с Петко Петков от " Българските елфи " и журналиста Иван Бакалов за следения избор и по какъв начин се вършат описи.
Най-важното от изявлението Петко Петков: " Започнахме работата по тези описи повече от месец по-рано. Съответно първата част от информацията, с която работихме, беше разследване на, да го назовем, частно следствие ". Петко Петков: " Над 360 индивида, които сме разгласили, за близо 90 на 100 от хората знаем, че ще купуват за " Новото начало " главно. Една огромна част от тези хора по-рано са купували за ГЕРБ и сега целия този заплатен избор се пренасочва към Делян Пеевски ". Петко Петков: " 100 милиона лв. отиват [за пазаруване на гласове]. Това е една голяма сума, само че за хора от подобен контингент това са някакви джобни пари ". Иван Бакалов: " Това са доста пари в брой. Това е доста мъчно някой да го изтегли от някъде в брой и да го събере. Явно от сивата стопанска система, няма от кое място да е толкоз пари в брой ". Петко Петков: " 100 млн. за Делян Пеевски не са някаква основна сума, още повече в подтекста на това, че той е много подвластно от това да влезе още веднъж в политиката ". Петко Петков : " Ние считаме, че [Атанас] Илков работи с Пеевски ". Иван Бакалов: " Министерство на вътрешните работи, има такива признаци, че те вършат акции в интерес на някого, а не да спрат изобщо търговията с гласове ". Иван Бакалов: " При ниска изборна интензивност 9000 гласа вършат един народен представител ". Иван Бакалов : " [Пеевски] беше никакъв. Изведнъж стана наедрял предприемач с заемите на КТБ. Обаче доста преди този момент той има политически тил от Движение за права и свободи. Доган го лансираше на всички места ". Иван Бакалов : " [Пеевски] се возеше на асансьора на Движение за права и свободи. Оказа се, че както той посегна и бутна банката на своя покровител, който го изпълни с заеми - Цветан Василев, по същия метод посегна на благодетеля си, който му е политически тил - Доган. Само че тук малко е сбъркал, тъй като това не е банка ". Иван Бакалов: " Движение за права и свободи ще изхвърли Пеевски като непознато тяло и тези, всички там смешници, като Ментата Йордан Цонев и към него, те ще останат едно нищо в политиката ". Иван Бакалов: " Не му е ярко бъдещето [на Пеевски]. Предстои влизане на еврото. Аз допускам, че ще създадат всичко допустимо да го забавят, тъй като с еврото влиза и един различен банков контрол, по-строг ". Избори и описи
" Българските елфи " разгласиха общо четири листата със стотици имена. " Започнахме работата по тези описи повече от месец по-рано. Съответно първата част от информацията, с която работихме, беше разследване на, да го назовем, частно следствие ", сподели Петко Петков.

По думите му от " над 360 индивида, които сме разгласили, за близо 90 на 100 от хората знаем, че ще купуват за " Новото начало " главно ". До този миг от Движение за права и свободи - Пеевски не са коментирали изказванията на " Елфите ".

Част от имената в описите са следствия през годините.
 Странните избори в най-бедния завършек на Европейския съюз  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Бъдещето на Делян Пеевски
" Движение за права и свободи ще изхвърли Пеевски като непознато тяло ", сподели журналистът Иван Бакалов. По думите му съпредседателят на партията няма политическо бъдеще в дълготраен проект. " Не му е ярко бъдещето [на Пеевски]. Предстои влизане на еврото. Аз допускам, че ще създадат всичко допустимо да го забавят, тъй като с еврото влиза и един различен банков контрол, по непоколебим ", сподели Бакалов.

" [Пеевски] се возеше на асансьора на Движение за права и свободи. Оказа се, че както той посегна и бутна банката [КТБ] на своя покровител, който го изпълни с заеми - Цветан Василев, по същия метод посегна на благодетеля си, който му е политически тил - [Ахмед] Доган ", сподели Бакалов. Според него " тук малко е сбъркал, тъй като това не е банка ".

По думите на Бакалов Пеевски " губи политическия си тил и в случай че той вкара 15 депутати на тези избори, въздействието му внезапно ще намалее в правосъдната система и освен ".

Заима съответни образци. Името му постоянно е споменавано във връзка съмнителни покупко-продажби и коруционни афери, той е обект на наказания за корупция от Съединени американски щати и Англия, само че в никакъв случай не е разследван от българската прокуратура.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР