Избори след 6 месеца или 1 година са по-добри времена

...
Избори след 6 месеца или 1 година са по-добри времена
Коментари Харесай

Политолог: Избори след 6 месеца са по-добри времена за ГЕРБ да участва в коалиция с Петков и Василев.

Избори след 6 месеца или 1 година са по-добри времена за ГЕРБ да взе участие в съдружно ръководство с Кирил Петков и Асен Василев. Те бяха зад Радев, а по-късно споделиха, че е срам. Така ще трансформират мнението си и за ГЕРБ. Това разяснява за " Офанзива " политологът доцент Стойчо Стойчев.

За него, в случай че в този момент се сформира кабинет, това ще бъде държавно управление на мъката, нефункционално без твърдо болшинство. " Кабинет може да се избере, само че той ще потъва. В плаващите болшинства единствено може да се потъне. Ако третият мандат беше връчен на Има Такъв Народ, те щяха да бъдат незаобиколим фактор и четворната коалиция в нов вид беше доста по-възможна. Политическа партия щяха да станат по-диалогични. Отношението в обединението постоянно е било лицемерно, Демократична България одобриха Има Такъв Народ с омерзение, с цел да бъдат на власт. Политическа партия няма да бъдат в позиция да постановат дневния ред в нов парламент ", изясни той.
Според него от Корнелия Нинова зависи дали ще подходи към формула за решение на казуса сред Демократична България и Има Такъв Народ или ще премине към връщане на празен мандат. " Възможно е при договаряния на Българска социалистическа партия с другите партии тя да опита второ издание на формулата с 3 партии и самостоятелни депутати. Възможно е и още някой да промени мнението си ", уточни Стойчев.

По думите му 350 000 души стоят зад Политическа партия и Демократична България дружно. " Няма предпочитание от страна на Слави Трифонов да си партнира със същите хора. Той желае да затвърди това си разбиране. Ако се направи длъжностен кабинет, той ще бъде показан като избавителен. Кръгът на Петков и Василев няма да бъде част от служебно държавно управление. Ако Политическа партия имаха съществени планове в политиката, щяха да си записват партията, те са еднодневки - желаят да свършат нещо и да си отидат ", счита политологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР