Изборен семеен спор се разрази в село Крупник, Благоевградско, предаде

...
Изборен семеен спор се разрази в село Крупник, Благоевградско, предаде
Коментари Харесай

Семейна свада разтърси български град за 2 гласа

Изборен фамилен спор се развихри в село Крупник, Благоевградско, съобщи сътрудник на bTV от района. Там борбата сред двамата претенденти в една от секционните изборни комисии замязя повече на сериал, в сравнение с естествен избирателен развой.

Кандидатите за кметския стол са Александър Равначки от Има Такъв Народ и Иванка Чакалска от „ Партия на Зелените “.

При броенето на бюлетините се оказа, че ръководителят и зам.-председателят на СИК са като Капулети и Монтеки в „ Ромео и Жулиета “. Председателят е снаха на един от претендентите, а зам.-председателят – щерка на другия претендент, съобщи БТВ.

При броенето на бюлетините резултатът излиза с две бюлетини разлика в интерес на единия претендент и тук стартира драмата.

Зам.-председателят на СИК взема решение да вземе 4 невалидни бюлетини и да ги направи годни, с цел да може майка ѝ да завоюва. В комисията стартира скандал, в резултат на който половината членове напущат СИК.

Пред залата, в която се броят бюлетините, се събира съвсем цялото село.

От bTV потърсихме Общинската изборна комисия, с цел да разяснява случая в Крупник.

„ Не знаем какво се случва, още броят бюлетини. Чакаме ги дойдат “, споделиха те през нощта на вота. „ Можем единствено да ги призовем да вземат решение и да не се случва по този начин, че да имаме казус за цяла България “, допълват от ОИК.

Окончателните резултати за Крупник към момента не са ясни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР