Изборът за подуправител на НЗОК е политически проблем, не здравен.

...
Изборът за подуправител на НЗОК е политически проблем, не здравен.
Коментари Харесай

Доц. Спас Спасков: Никой не знае кой ще оглави НЗОК, проблемът е политически

Изборът за подуправител на НЗОК е политически проблем, не здравен. Това нанесе огромна вреда на политическите партии. Не може някой да извърши едно деяние и да каже след това „ извинете “. Ние като жители би трябвало да имаме доверие в ръководещите, другояче се усещаме диксомфортно. Политиците сега желаят да ни потвърдят, че не знаят какво вършат. Никой не знае кой ще оглави здравната каса. Никой не знае какво ще се прави.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria доцент Спас Спасков - някогашен шеф на болница „ Пирогов “.

Наистина е добра вест, че този 1 милиарда и нещо се отпускат в Бюджета на НЗОК. Тези пари ще дадат опция да се покрият загубите от инфлацията и да има в допълнение развиване на започнатите неща. Парите в извънболничната помощ са доста по-добри. Това е добра политика. Това са повече пари от предните години. Винаги можем да приказваме, че би трябвало и още. Парите постоянно ще бъдат по-малко в сравнение с ни би трябвало, само че наклонността за увеличение е положително нещо.

Има неизясненост за финансовото състояние в „ Пирогов “. Много постоянно шефовете на лечебните заведения се сменят поради финансови нарушавания, а след това се схваща, че няма такива. Ако има действителни нарушавания би трябвало да бъде заменен шефът, само че министъра споделя, че няма да го смени, това е контратеза. Аз самият съм по-склонен да имам вяра, че финансовото отношение на болничното заведение ще бъде положително.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР