Изборът ви на закуска определя как ще се чувствате през

...
Изборът ви на закуска определя как ще се чувствате през
Коментари Харесай

Не яжте това на закуска

Изборът ви на закуска дефинира по какъв начин ще се чувствате през целия ден.

Здравословната закуска ще ви помогне в отслабването и поддържането на положително здраве. Затова ви предлагаме да хвърлите едно око кои храни да избягвате на закуска.

Бекон, шунка и наденички

Обработеното месо има нитрати, които се свързват с рака на дебелото черво. Всъщност, нитратите са номер едно в листата на нещата, които би трябвало да заобикаляме, с цел да понижим риска от рак.

Зърнени закуски със захар

Въпреки че гласуваме с две ръце за зърнените закуски по принцип, има някои подготвени такива, които са цялостни с въглехидрати и захар. Когато ядете такава закуска, кръвната ви захар внезапно се повишава и също толкоз внезапно спада. Това води и до неочакван спад в силата ви. Избягвайте закуските със захар и изберете такива с високо наличие на фибри и протеин. Добавете и ленено семе или орехи.

Кленов сироп

Често се подвеждаме по обстоятелството, че натуралният кленов сироп е здравословен подсладител. На пазара обаче се оферират всевъзможни заместители, богати на цялостният с фруктоза царевичен сироп. Ще го намерите в множеството обработени и пакетирани храни. Но този фруктозен сироп се свързва с напълняването в региона на корема и висцералната мастна тъкан(вътрешна, към органите).

Сладкиши, понички и кексчета

Захарта е най-лошият метод да заредите тялото си заран, поради внезапното повишаване на кръвната захар. Това значи, че скоро ще сте гладни още веднъж. Увеличавате риска от висока кръвна захар, затлъстяване и диабет. А в случай че това не е задоволително да ви откаже от сладкишите – доста учени считат, че захарта и ракът са свързани.

Готови сандвичи за микровълновата

Има и здравословни разновидности, само че множеството пакетирани сандвичи са цялостни с консерванти. Най-добре си направете своя закуска, като си сварите яйце и си изпечете пълнозърнесто хлебче.

Плодово кисело мляко

Може и да са ужасно вкусни, само че са цялостни с подсладители и химикали. По-добре изберете нискомаслено кисело мляко.

Мъфини

Те са на върха в листата с най-калорични закуски. Те са много тежки и се вършат от това, което сигурно не желаете за закуска – бяло брашно, олио или масло и доста захар.


In Vino Veritas: Още изгоди от виното, за които не знаехме!

Полезните привички, които борят заболяванията
Нещата, които кожните лекари не ви споделят

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР