Изборът на войсковия район в Кабиле край Ямбол за създаване

...
Изборът на войсковия район в Кабиле край Ямбол за създаване
Коментари Харесай

Екип военни посочил Кабиле край Ямбол като най-подходящо за модерната казарма

Изборът на войсковия регион в Кабиле край Ямбол за основаване на инфраструктура, предопределена за Българската войска, която може да бъде употребена и от многонационалната бойна група с рамкова страна Италия, е на екип от военни специалисти . Той е предложен поради близостта му до летище и пристанище, до полигон " Ново село ", както и поради железопътната и пътната инфраструктура в региона .

Днес по време на дискусионна кръгла маса на Съюза на офицерите от запаса " Атлантик " (СОРА), министър Тагарев разясни, че построяването на капацитет за въздържане и защита, както вършат всички страни от Източния фланг на НАТО, изисква повече пари за защита. Отделеното най-малко 2% от Брутният вътрешен продукт е . Те са за набиране на хора, за тяхната подготовка, за създаване на инфраструктура, в това число модерната казарма в Ямбол. На наша територия се чака да се нареждат сред 1000 и 1500 военнослужещи в границите на многонационалната бойна група . Инфраструктурата би трябвало да бъде готова за малко повече сили и средства.

" Много военни условия има, които вършат този регион желан, само че той не е и единственият вероятен ", сподели министърът на защитата. Окончателното решение евентуално ще бъде препоръчано на Народното събрание поради разноските, нужни за построяването на тази инфраструктура. 
 Бюджет за защита над 2% от Брутният вътрешен продукт и следващата година даде обещание Тагарев
Бюджет за защита над 2% от Брутният вътрешен продукт и следващата година даде обещание Тагарев

МО ще продължава да влага в развиването на лечебните заведения от системата на ВМА

Тодор Тагарев употребява случая да изясни, че жителите не трябва да имат терзания , защото при възможен нараснал риск цялата наша войска съставлява интерес за един възможен агресор, а не съответно едно място . А и армията няма да стои в казармите и да чака нещо. " Така че, в случай че имате терзания, тормозете се от това какви са желанията на господин Путин, който стои в Кремъл . А пък ние се готвим за всякакво негово допустимо решение, тъй че да дадем подобаващ отговор ", акцентира министърът на защитата.

Според Тагарев , са предложили да се откри други място, което е безусловно безконтролно . Армията към момента има задоволително региони, които не е освободила, изяснява Тагарев. Министерство на защитата към този момент се въздържа от пласиране на обекти, с изключение на такива, които в действителност нямат очевидно предопределение в модерни условия, тъй като не се знае какво ще ни потрябва в новите условия.

Опитът демонстрира, в международен мащаб, че всяко обитаемо място се бори за това да има военна на място и да няма съкращения, защото такива съкращения или закриване на военно отделение има отрицателни последици за социално-икономическото, просветителното, демографското развиване на региона.

Според Тагарев световно видяно към сегашния миг не е нараснал рискът от огромни нападателни дейности, а украинската войска реализира доста съществени триумфи в последните месеци и съветската войска е напълно в защита.

Не са изчезнали обаче рисковете от произшествия, преднамерени или непреднамерени дейности, които могат да обиден наша територия или обекти, за което би трябвало и да се подготвим, в това число с инфраструктура, както вършат всички страни от Източния фланг на НАТО. " Рисковете са свързани най-много с   в опита да блокира износа на зърно с търговски кораби и опцията да употребява за тези цели разнообразни средства ", сподели министър Тагарев в отговор на въпрос.
 Емил Ефтимов: Руските военни кораби се изтеглиха от българската икономическа зона
Емил Ефтимов: Руските военни кораби се изтеглиха от българската икономическа зона

След превантивните дейности на българския военноморски флот и НАТО

" Ние сме длъжни да взимаме ограничения за засилена зоркост от страна на НАТО и. Хората е добре да знаят, че първото предопределение на тези сили, които са в осемте страни от Източния фланг на НАТО , е да възпрат евентуален агресор, тъй че той да не посмее да подеме експанзия. Ако въпреки всичко реши да предприеме нападателни дейности, то всички ние дружно да се отбраняваме, да подсигуряваме сигурността си и да съхраним териториалната си целокупност и суверенитет ", изяснява министърът на защитата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР