Изборът на ски обувки е от съществено значение за комфортното

...
Изборът на ски обувки е от съществено значение за комфортното
Коментари Харесай

3 полезни съвета за избор на правилните ски обувки

Изборът на ски обувки е от значително значение за удобното каране на ски. Те са от основно значение и за положителните резултати на пистата, които да са реализирани с щипка развлечение.

Обувките са свързващата точка сред краката и ските, и са значим детайл за вярното предаване на придвижванията на тялото към тях. За да карате безвредно, удобно и на драго сърце, значимо е да се спрете на верните , които да са подобаващи за формата на краката ви.

По-долу ще ви дадем главните фактори, по които да ги изберете.

Вид писта и опит

Както във всички спортове, и в ските има категоризиране на другите стилове. За да изберете съвършените обувки, би трябвало да ги съобразите с практикуваната от вас дисциплинираност.

Нека разделим дисциплините на три съществени категории:

All-mountain ски - каране на ски освен на писти, само че и отвън тях.
Ски на писта - каране на ски само на обработени писти, без излизане от тях.

Ски отвън писта - каране на ски отвън писти в свеж сняг.

Основният параметър, който би трябвало да се вземе под внимание при избора на ски обувки, е гъвкавостта. Тя се дефинира посредством флекс показател, като по-ниският значи по-голяма еластичност, а по-високият - по-малка.

По-ниският флекс показател на обувките е предопределен за начинаещи скиори и такива, които карат ски най-вече на писта. За тях се предлага и по-голяма широчина, в която пръстите да се движат свободно, защото кракът още не е привикнал с подобен вид натоварване.

За приблизително напредналите скиори се предлагат ски обувки, които да не са прекомерно гъвкави, само че и не доста твърди. Те би трябвало да дават опора и положително показване по скатовете.

По-високият флекс показател е за напреднали и каращи all-mountain и извънпистови ски, защото твърдостта е виновна за силата, прехвърляща се към ските. Така скиорът може да подхваща по-контролирани придвижвания.

Перфектно нагласяване

Правилните обувки за ски освен ще подобрят представянето ви на пистата, само че и могат да предотвратят болки, пострадвания и мазоли по краката. Ако те не прилягат съвършено, ще се чувствате дискомфортно и няма да се усещате постоянни.

Ето няколко съвета по какъв начин да сте сигурни, че сте намерили своите ски обувки:

Уверете се, че няма празно пространство сред петата и задната част на обувката. Петата би трябвало да е крепко закрепена на място.

Затегнете щраймерите по този начин, че да не се хлъзга крайници ви в обувката, само че не толкоз плътно, че да прекъснете кръвообращението или да си аргументите болежка.

Размърдайте пръстите на краката си в ботуша, с цел да сте сигурни, че има задоволително място да се движите свободно.

След като сте съобразили с гореизброеното, направете няколко крачки със ски обувките и преценете дали се чувствате постоянни. Глезенът ви не би трябвало да поддава и самите обувки не би трябвало да ви стискат.

Помощ от експертите

Доверете се на магазини, които продават спортни артикули и се обърнете към консултантите за помощ. Те могат да ви дадат насоки за модела и гъвкавостта на обувките, с цел да бъдат съобразени с опита и уменията ви.

Не се тормозете да задавате въпроси, в случай че имате такива. Консултантите ще ви оказват помощ да изберете ски обувки, които са в точния размер, прилягат ви съвършено и ви дават нужната непоклатимост.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР