Изборът на същото служебно правителство, поведението на президента с невнасянето

...
Изборът на същото служебно правителство, поведението на президента с невнасянето
Коментари Харесай

Доц. Мария Пиргова: Има и други министри за смяна

" Изборът на същото служебно държавно управление, държанието на президента с невнасянето на нов бюджет за 2023 година демонстрира, че президентът се държи в границите на совите компетенции и даже не поема отговорността, която обществото желае да му наложи ", съобщи политологът доцент Мария Пиргова в ефира на България Он Еър.

„ Той няма да поеме повече отговорност, в сравнение с Конституцията му вменява. Да, направи промяна в държавното управление, само че това държавно управление, в случай че Румен Радев се движеше към повече власт, той щеше да смени повече министри “, сподели още Пиргова.

Според Пиргова, държавното управление не е съвършено.

„ Има и други министри за промяна. Служебният кабинет стартира да влиза в обувките на старите схеми “, съобщи тя, само че не пожела да уточни кой различен министър би трябвало да бъде заменен ", счита тя.

„ Това е служебното държавно управление с най-дълъг мандат – 6 месеца, а и ще го виждаме още три месеца. Основният проблем на това служебно държавно управление, а надлежно и на Радев – това държавно управление не предстои на либерален надзор. При едно постоянно държавно управление жителите правят оценка партиите и на избори се демонстрира дали утвърждават или не утвърждават кабинета “, счита политологът доцент Милен Любенов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР